Jordi Novell | Actualitzat el 19/09/2015

El Sona 9 envaeix el MMVV

La segona semifinal del Sona 9 pren la Plaça de la Catedral de Vic

Els grups Roig!, Pares i Bon Vent han ofert uns concerts molt intensos mostrant gran potencial en les semifinals en directe al Mercat de Música Viva de Vic.
Foto: Carles Rodríguez

Roig! Foto: Carles Rodríguez

Els manacorins Roig! han obert el foc amb el seu pop elèctric, d'on sobresurt la veu de Simó Femenias. Melodies vocals al servei de cançons com "Fort", "Insulina", "Xanadú", "Júlia", "Verd" o "Turista". Com a requisit del concurs Sona 9, han musicat el poema de Jaume C. Pons "Pudak 3000", i han versionat el clàssic dels anglesos The Zombies "Care of Cell 44".

Pares. Foto: Carles Rodríguez

A continuació han actuat Pares, banda de folk experimental de Sant Cugat Sesgarrigues, a l'Alt Penedès. El grup ha interpretat "Sense fer fum", "Tot és fàcil", "Illa MalDiva", "Iceberg", Sota els pins" i "Mentre escriguis contes". Com a versió han escollit "Society", reconvertida en "Societat", una cançó de Jerry Hannan que va popularitzar Eddie Vedder a la banda original de la pel·lícula Into the Wild; i han adaptat el poema de Silvie Rothkovic, "Arribar fins aquí".

Bon Vent. Foto: Carles Rodríguez

El triple concert s'ha tancat amb la participació de grup de pop-funk de Canet de Mar, Bon Vent. La seva música disco ballable ha sonat en l'adaptació al català del tema de Storm "Can’t Nobody Love Me Like You Do", rebatejada com "Ningú me l'aixeca tant com tu"; i en la musicació del poema d'Anna Gual, "L'orquestra de la ràdio". El grup ha desplegat tot el seu arsenal rítmic i la seva secció de vents a temes com "Naranjas de la China", "El pescador pescat", "Pesatemps", "Ferro roent" i "Bucadillu d'atun".
La tercera i darrera eliminatòria en directe del Sona 9 2015 tindrà lloc dins el festival BAM de Barcelona, el diumenge 20 de setembre, a partir de les 18 h, a la Plaça Joan Corominas, amb Marga Rotger, Max Saura i Exili a Elba.

Navega per les etiquetes

roig!mmvvsona9bon ventpares