Actualitzat el 20/11/2015

La ressaca post Sona 9 d'Est Oest

Entrevistem els guanyadors de la XV edició del concurs

Els osonencs Est Oest van proclamar-se guanyadors del Sona 9 2015 el passat dimarts 10 de novembre a la sala Apolo de Barcelona (aquí en teniu una galeria d'imatges). Hem parlat amb la banda per a saber com han paït el premi. De fet, no paren quiets i aquest dissabte 21 de novembre actuen a casa, al Foramuralla de Vic. 
Est Oest. Foto: Carles Rodríguez

Com valoreu l’experiència del Sona 9?
Est Oest: Han estat molts mesos de molta feina. El concurs ens ha obligat a estar actius en tot moment, i això per a un grup és molt positiu. Per tant, valorem molt positivament aquesta experiència que ens ha permès estar tant amb persones com en espais molt interessants, que de ben segur no hauríem conegut sense el Sona 9.

En general en quina de les proves del concurs us heu sentit més a gust?
Est Oest: Se'ns fa difícil escollir-ne una en concret. El concert preliminar a l'Espai Jove La Fontana va ser molt especial, perquè era la primera prova i per la quantitat de gent que ens va venir a escoltar. Presentar la musicació del poema "Arribar fins aquí" de Silvie Rothkovic i la versió "Enter Sandman" de Metallica en un escenari tan espectacular com és la plaça de Catalunya de Figueres ens va encantar, i passar per La Bucbonera Studios va ser una oportunitat excel·lent. Probablement ens quedem amb aquesta última.



I en quina no us heu sentit tan còmodes, o ha estat la més complicada?
Est Oest: Segurament haver de preparar les presentacions dels nostres temes en acústic, amb poc temps de marge, ha estat la prova que més ens ha costat. El format exigit ens va obligar a minimitzar i simplificar les cançons, i vam trobar complicat trobar recursos per fer que quedessin igualment interessants.

Recordeu algun moment amb il·lusió del vostre pas pel Sona 9?
Est Oest: Segurament un dels moments més emocionants va ser quan ens van seleccionar entre els primers divuit classificats. No les teníem totes i ja era un premi a la feina feta durant tot el temps que portàvem junts. Tot i així, passar a la següent fase per votació popular, va ser un goig enorme per nosaltres. Encara ho recordem.

La figura del productor i assessor musical en la prova d’estudi ha estat positiva per vosaltres. Com valoreu la feina de Joan Pau Chaves i evidentment la del tècnic de so Tomàs Robisco?
Est Oest: La feina que vam fer amb en Joan Pau i en Tomàs va ser molt interessant. Vam escoltar en tot moment les propostes dels dos, ja en aspectes artístics com de sonoritat. Ens va agradar però, la comprensió i l'atenció que ens van dedicar, fent prevaldre en tot moment el nostre criteri artístic. Creiem que ens van ajudar moltíssim a buscar una sonoritat amb la que ens sentíssim còmodes. Grans professionals.



Un cop acabat aquesta edició del Sona 9, on i en què centrareu els esforços de la banda?
Est Oest:
Nosaltres seguim. El Sona 9 ha estat una bona etapa per a consolidar el projecte i començar-lo a projectar. Ara toca seguir treballant amb el que ens agrada que és fer cançons, assajar-les i ensenyar-les en directe. Una altra cosa que ens encanta és gravar els nostres temes i sempre que tenim una mica de temps provem de fer-ho. Ara, potser, serà el moment d'agafar tot el material que tenim i centrar-nos a gravar, en format disc, les cançons que més ens agradin.

Guanyar el Sona 9 és un repte, una responsabilitat o el premi a la feina feta durant anys?
Est Oest: 
Creiem que és un premi. Els reptes ens els posem nosaltres constantment i, la responsabilitat, sempre existeix. El reconeixament que dóna el Sona 9, passa només un cop i s'ha de gaudir.

Navega per les etiquetes

osonavicsona 9 2015est oestpoprock