Actualitzat el 15/11/2016

Lakaste guanyen el 16è Sona9

Chet s'emporten el Premi Joventut, Paper de Plàstic el Premi Èxit i Rúpits reben el Premi per Votació Popular

En una final en directe molt competida, celebrada a la sala Apolo de Barcelona, la formació empordanesa Lakaste s'ha emportat el primer premi del Sona9 2016.
Lakaste, guanyadors del Sona9 2016. Foto: Carles Rodríguez

El grup Lakaste ha guanyat el Sona9 2016 en la final en directe celebrada aquest dimarts 15 de novembre a la sala Apolo de Barcelona.

El Premi Sona9 suposa per als guanyadors, Lakaste ,  l'enregistrament i edició d'un disc amb un productor professional i una minigira de cinc concerts en festivals musicals com l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic o el CurtCircuit, a més d'un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid, entre d'altres premis.

Lakaste. Foto: Carles Rodríguez

El Premi Joventut, que obté el segon classificat del Sona9, ha estat per Chet .  Aquest premi consisteix en l'enregistrament en un estudi professional i edició digital d'un EP amb 4 cançons, una minigira de 3 concerts remunerats per Catalunya i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Chet. Foto: Carles Rodríguez

Finalment, el Premi Èxit, que s'atorga al tercer classificat, ha estat per al grup Paper de Plàstic , i consta de: 
1200€ en material musical i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

Paper de Plàstic. Foto: Carles Rodríguez

També s'ha entregat el Premi per Votació Popular, dirigit al grup amb més vots del Sona9. Aquest premi se l'ha endut la formació Rúpits , i consta d'una actuació al festival Canet Rock i un concert promocional amb totes les despeses pagades al Centre Cultural Blanquerna de Madrid.

El grup Lakaste se suma a la llarga llista de guanyadors del Sona9 de les darreres edicions que han estat: Est Oest (2015), Trau (2014), Copa Lotus (2013), Empty Cage (2012), Nyandú (2011) i La iaia (2010).

Els premiats del Sona9 2016. Foto: Carles Rodríguez