Actualitzat el 27/03/2017

Sona9 2017

Fins al 15 d’abril estan obertes les inscripcions al web del concurs

La dissetena edició de la plataforma més important de la música emergent en català obre les portes a grups balears i valencians, i es consolida amb més concerts, més premis i més col·laboradors.


El Sona9 2017, impulsat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat.cat i TV3, fa un gran salt endavant amb l’ampliació de la convocatòria de forma efectiva a Balears i la Comunitat Valenciana. A més, es consolida el suport dels departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya, la Fundació SGAE i el patrocini d’Estrella Damm.

Tots els grups i solistes que hi vulguin participar s’hauran de registrar al web del concurs, www.sona9.cat, i hauran de presentar almenys tres cançons en català, de qualsevol estil, per poder activar i validar la seva inscripció. La convocatòria estarà activa de l’1 de març al 15 d’abril del 2017

El Sona9 valora especialment els artistes novells, sense contracte discogràfic ni de management, que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb la música. 

Preliminars a Palma i València
Com a novetat es faran concerts preliminars a Palma i València per garantir i ampliar la projecció dels artistes que canten en català. Hi actuaran tres grups valencians i tres balears elegits per un jurat especialitzat, i el que tingui més vots del públic passarà a semifinals. Per fer-ho possible, s’han establert acords amb el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, a més de la Generalitat Valenciana amb l’Institut Valencià de Cultura i la Valencian Music Association (VAM).

Més semifinals en directe
Per a la nova edició del Sona9 també s’hi ha adherit l’Ajuntament de Tarragona i l’Associació de Músics de Tarragona (AMT), gràcies als quals la ciutat acollirà una semifinal al setembre durant la programació de les Festes de Santa Tecla. Les semifinals del BAM a Barcelona, l’Acústica de Figueres i el Mercat de Música Viva de Vic s’ampliaran amb una quarta cita en directe que permetrà augmentar la difusió i promoció del certamen.

Els nous premis del Sona9
El Premi Sona9 per al guanyador del concurs serà la gravació i edició d’un disc amb un productor professional, una gira de concerts per Catalunya i l’enregistrament d’un videoclip. El segon classificat, Premi Joventut, gravarà un CD-EP en un estudi professional i farà una gira de concerts per Catalunya. El tercer classificat i Premi Èxit, gravarà un single amb 2 cançons. El Premi de Votació Popular, dotat amb 1.000 euros en material musical, es decidirà enguany el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del públic.

Nou escenari a la final
Després de celebrar diverses edicions a l’Apolo de Barcelona, el Sona9 incorporarà la sala Luz de Gas (Muntaner, 246), que esdevindrà el nou escenari de la final.

Informació i inscripcions a: www.sona9.cat