Actualitzat el 13/05/2017

El Sona9 aterra a Mallorca

La plataforma més important de la música emergent en català obre les portes a grups balears

Diumenge 14 de maig a les 18h, el Teatre Municipal Mar i Terra de Palma, acollirà el tercer concert preliminar del #17Sona9 amb les actuacions dels grups Vaquer, Salvatge Cor i Jès!


La preliminar del Sona9 a Palma, ha estat possible, gràcies als acords establerts amb el Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca i l’Ajuntament de Palma, i la col·laboració dels mitjans de les illes com IB3, ARA Balears, Diari de Mallorca i la guia del oci de Mallorca, Youthing. Aquesta és una de les novetats del nou Sona9, que garanteix i amplia la projecció dels artistes que canten en català a les illes Balears.

En el concert de diumenge 14 de maig, les portes del Teatre Municipal Mar i Terra s'obriran a les 17:30h i els concerts començaran a les 18h. Actuaran els grups Vaquer (Folk-Rock, Palma), Salvatge Cor (Pop, Palma) i Jès! (Fusió, Palma), elegits previament per un jurat especialitzat format per Joan Trias (IB3 Ràdio), Victor Conejo (Diari de Mallorca), Margalida Mateu (ARA Balears) i Pere Bestard (EDR Balears).

Després de Palma de Mallorca, el #17Sona9 s'instal·la de nou el dilluns 15 a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm amb els concerts d'Impuls (Indie-Rock, Girona), Últim Cavall (Noise-Pop, Sant Pere de Ribes) i Senyor Oca (Hip-Hop, Barcelona). Dimarts 16 pel mateix escenari passaran els grups Ju (R’n’B, Gurb), Lildami (Hip-Hop & Trap, Terrassa) i Urra (Pop Electrònic, Barcelona).

La primera fase del #17Sona9 es tancarà el dijous 25 de maig a la sala Matisse de València amb les actuacions dels grups classificats de la Comunitat Valenciana, Deliri (Pop-Folk, Gandía), Barbaritats (Funk-Rock, Xàtiva) i L'Emperador (Pop-Rock, Canals).

A cadascun dels 6 concerts preliminars del la primera fase del #17Sona9, el vot del públic assistent triarà un grup o solista, que passarà directament a les semifinals, mentre que el jurat escollirà els 6 artistes restants. D'aquesta manera, s’elegiran els 12 semifinalistes del Sona9 2017, que actuaran en directe en una nova fase del concurs durant el mes de setembre al festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla de Tarragona i el BAM de Barcelona.