Redacció | Actualitzat el 19/10/2018

El 33 estrena el programa «Sona9»

Inclourà cinc capítols monogràfics amb cada grup finalista i un especial dedicat a la final del concurs

Demà dissabte 20 d’octubre, a les 22.15 h, el 33 estrena el nou programa musical dedicat al concurs Sona9. El presentador (i músic) Marc Bala (Copa Lotus) farà seguiment de la fase final de la divuitena edició del concurs al llarg de sis capítols: hi haurà cinc capítols monogràfics amb cada finalista (Cabot, Sandra Bautista, L’Home Brut, L’Home Invent i Menut), a més d'un de dedicat a la gran final.


El nou programa musical Sona9 del 33 s’estrenarà aquest dissabte 20 d’octubre, a les 22.15 h, amb la producció de Televisió de Catalunya i la realització de Grup Enderrock. L’espai tindrà un total de sis capítols, cinc de dedicats als finalistes de la divuitena edició del certamen de grups emergents en català i un d'especial dedicat a la final del concurs, que se celebrarà el 14 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El XVIII Concurs Sona9 arriba a la majoria d’edat i es reforça amb aquest nou espai televisiu, que s’emmarca en l’aposta de Televisió de Catalunya pels nous formats televisius, així com per la difusió de música de producció catalana. El programa Sona9 se suma al seguiment del concurs més important de la música catalana que ja fan Catalunya Ràdio i iCat a través del programa setmanal Sona9, amb Lluís Gendrau, i les publicacions musicals del Grup Enderrock.

Marc Bala. Foto: Elisenda Soriguera


El conductor i presentador de Sona9 serà el músic Marc Bala, cantant i compositor del grup vilanoví Copa Lotus, guanyador de l’edició del Sona9 de l’any 2013. A cada programa Bala descobrirà un dels cinc artistes finalistes des del seu àmbit de creació i els conduirà fins a la gran final seguint les proves de gravació d’una cançó o d’un concert acústic als estudis d’iCat, sota l’atenta mirada del jurat i amb la complicitat de tot l’equip que participa en el procés de selecció.

Els artistes que participen a la fase final del certamen són, per ordre d’emissió dels capítols corresponents de Sona9Sandra Bautista (cançó d’autor, Martorelles), Cabot (pop-rock, Marratxí), L’Home Invent (pop d’autor, Montcada i Reixac), Menut (cançó-folk, Móra la Nova) i L’Home Brut (pop-rock, Beneixida). La divuitena edició del Sona9 2018 va començar el mes de març passat amb la presentació de candidats i ja ha superat la fase dels concerts preliminars a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona i les semifinals que van tenir lloc a l’Acústica de Figueres, la Capsa de Música a Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM – Festes de la Mercè a Barcelona.

El concurs Sona9 està organitzat per TV3, Catalunya Ràdio, iCat i la revista Enderrock, a més de la Generalitat de Catalunya, i té el patrocini d’Estrella Damm. El certamen té el suport de la Fundació SGAE, les Cases de la Música, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana.

Capítol 1. Sandra Bautista
Demà a les 22.15 h s'estrena el programa. La protagonista serà Sandra Bautista, una jove cantautora (23 anys) de Martorelles. Marc Bala anirà fins a Santa Coloma de Gramenet, on parlarà amb ella i la seva banda al local d’assaig, i seguirà l’enregistrament de tres cançons en format acústic als estudis d’iCat, acompanyada de la seva banda (Víctor Martínez, guitarra; Pau Gurpegui, bateria, i Miquel Galcerán, contrabaix), i com es desenvolupa en un estudi professional, amb l’assessorament del productor Jordi Bastida. La seva música es defineix a partir del seu caràcter i és una artista amb una sensibilitat especial. Admiradora de Jorge Drexler, Judit Neddermann i El Kanka, la seva cançó bandera és “La casa de les mil olors”.