Actualitzat el 19/02/2019

Ajudes a la creació musical

Les Cases de la Música obren convocatòria de les beques a la formació musical

La nova convocatòria per sol·licitar ajudes a la creació estarà oberta fins el 18 de març i estan adreçades a fomentar el desenvolupament artístic i potenciar la música en viu i la formació musical. 


Les ajudes a cost zero van dirigides a la gravació a l’estudi, la producció de directes, la creació
de càpsules audiovisuals, una línia d’ajuda a l’autoria en col·laboració amb la Fundació
SGAE i la participació als escenaris del Mercat de Música Viva de Vic, la Fira Mediterrània de Manresa i el festival Acústica de Figueres. Segons Dani Castellano, director de la Casa de la Música de Manresa: “Quan els grups ja estan preparats per fer el salt a la professionalitat els presentem en directe als principals aparadors i festivals musicals catalans”.

Les beques de suport a la creació s’atorguen des de fa quatre anys, i cada cop tenen més repercussió. Sense anar gaire lluny el 2018 s’hi van presentar 300 propostes i el total d’ajudes concedides van ser de 58. Dani Castellano, explica que “Per atendre la gran demanda de formació, la idea és treballar amb artistes que no tenen experiència en aquest àmbit”.
 
SELECCIÓ DE PROPOSTES
Les propostes que es presentin seran seleccionades per un jurat format per agents musicals i culturals de cada Casa de la Música (el Gironès, Mataró, l’Hospitalet de Llobregat, Manresai Terrassa). Es valora, entre altres aspectes, que l’interès de la proposta presentada pel grup o artista tingui proximitat territorial amb l’àrea d’actuació de les Cases de la Música, que siguin bandes emergents, i l’impacte de la proposta en el desenvolupament i professionalització de la seva carrera musical.

LA CONVOCATÒRIA
La fase d’inscripció estarà oberta fins al 18 de març per presentar les propostes a les diferents Cases de la Música de Catalunya. La resolució de les Beques de Suport a la Creació Musical es farà el 8 d’abril.

LES INSCRIPCIONS
Els interessats, que es poden presentar a més d’una beca, s’han d’inscriure a través del web casadelamusica.cat i formalitzar la participació a la seu de la Casa de la Música més propera al seu àmbit geogràfic. El nombre de beques variarà segons la Casa de la Música que les concedeixi. Per a més informació i per formalitzar les inscripcions, us podeu adreçar a <comunicacio@casadelamusica.cat>.