Actualitzat el 13/03/2019

Convocada la nova edició del concurs Sona9 2019

Oberta la convocatòria per participar al concurs

La plataforma de música emergent incorpora més premis i aposta per la creació amb noves sessions formatives per als participants.  


Fins al 14 d’abril estarà oberta la convocatòria per participar en una nova edició del Sona9, que enguany arriba a la 19a edició fidel als seus principis, descobrint els nous valors de l’escena i apostant per la formació i creació musical, i convertint-se en la plataforma i altaveu d’una nova generació de músics.

Aquest any el Sona9 es convertirà en una cursa de resistència en què els grups i artistes participants hauran de superar unes proves per arribar a la gran final del 20 de novembre a la sala Luz de Gas.

LES FASES DEL SONA9
La nova edició del Sona9 manté les diferents fases del concurs, però amb novetats importants pel que fa a la formació i assessorament dirigit als grups i artistes classificats, amb sessions formatives coordinades per la Fundació SGAE i les Cases de la Música de Catalunya. 
 
Les fases del Sona9 començaran amb els concerts preliminars del mes de maig a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona amb els artistes de les comarques catalanes, i continuaran a Palma i València amb els grups selecionats de les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. 

Al setembre arribaran les semifinals, en què els 12 grups classificats hauran d’actuar al Festival Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic, les Festes de Santa Tecla a Tarragona i el BAM Festival de les Festes de la Mercè a Barcelona. En aquests concerts els grups realitzaran dues proves proposades pel Sona9: musicar un poema i adaptar al català una cançó d’un altre artista, a més de les cançons del seu repertori.

A la recta final, els 5 artistes seleccionats pel jurat, faran un concert acústic a iCat FM, a més de la gravació d’un tema propi a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui amb l'assessorament d'un músic i productor profesional. Els tres grups que hagin superat totes les proves del concurs, accediran directament a la final en directe que es celebrarà el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

Els grups que arribin a la final del Sona9 podran optar als següents premis:

1) Premi Sona9
S’atorgarà al millor grup del concurs segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament i edició d’un disc amb la direcció d’un productor professional.
• Campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock.
• Concerts promocionals a l’Acústica de Figueres, el Mercat de Música Viva de Vic i el Curtcircuit, entre altres festivals.

2) Premi Joventut
S’atorgarà al segon classificat segons la votació del jurat, i consta de:
• Enregistrament d’un EP amb 4 cançons a Bucbonera Studios i edició digital del disc.
• Minigira de 3 concerts promocionals per diferents festivals de Catalunya.

3) Premi Èxit
S’atorgarà al tercer classificat de la final del Sona9, i consta de:
• Enregistrament d’un single amb dues cançons a Bucbonera Studios i edició digital del disc.

4) Premi per Votació Popular
S’atorgarà al grup finalista amb més vots del públic el dia de la final en directe i consta de:
• 1.000 € en material musical.
• Verkami oferirà un premi especial al grup guanyador de la Votació Popular que consistirà en:
- Descompte del 100% sobre els serveis de Verkami.
- Comunicació dedicada a la campanya en tots els canals de difusió de Verkami.

5) Premi Cases de la Música
S’atorgarà al grup amb més projecció de futur seleccionat entre els classificats de la fase preliminar, segons la tria dels professionals de les Cases de la Música de Catalunya, i consta de:
• Programa de tutoria/coaching anomenat Incubadora Musical, amb uns packs d’accions que tenen l’objectiu d'ajudar el grup o solista a fer un salt qualitatiu en la seva carrera musical. El premi inclou producció, gravació, gestió, assessorament, seguiment de la carrera musical del grup i ajut a la creació.