Actualitzat el 05/04/2019

Darrers dies per presentar-se al Sona9

El concurs destinarà una dotació de 45.000 euros en premis

Fins al 14 d’abril està oberta la convocatòria i les inscripcions al Sona9 a través del portal web www.sona9.cat.


Fins al diumenge 14 d’abril estarà oberta la convocatòria per participar a la dinovena edició del Sona9. El concurs de nous talents més important de la música en català atorgarà enguany entre guanyadors i finalistes un total de 50.000 euros en premis per a la gravació, producció i promoció de les cançons, a més d'una gira de concerts arreu de Catalunya.

El certamen continua fidel als seus principis, descobrint nous valors de l’escena i apostant per la formació i creació com a altaveu d’una nova generació d'artistes. El Sona9 2019 es convertirà en una cursa de resistència on els grups i solistes participants hauran de superar una sèrie de proves fins arribar a la gran final del 20 de novembre a la sala Luz de Gas.

La nova edició del Sona9 ha incorporat novetats per ampliar la formació i l'assessorament dirigit als artistes participants, amb sessions formatives i de projecció al panorama musica. La plataforma per a grups emergents aposta aquest any per la creació amb sessions formatives per a tots els participants i amplia els recursos amb la implicació de la Fundació SGAE, les Cases de la Música i l’Associació de Músics de Tarragona. 

El certamen va adreçat a l'escena emergent i valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música.


ELS PREMIS DEL SONA9

· Premi Sona9 – Dotació econòmica de 30.000 €
El guanyador del concurs podrà accedir a la gravació, producció i edició d’un disc en un estudi professional i realitzar una gira de concerts per sales i festivals de Catalunya, entre altres premis.

· Premi Joventut – Dotació econòmica de 3.000 €
El segon premi consta de la gravació de quatre cançons en un estudi professional, distribució digital de l’EP i una gira de concerts per diferents festivals de Catalunya.

· Premi Èxit – Dotació econòmica de 1.500 €
El tercer premi obtindrà la gravació de dues cançons en un estudi professional i la distribució digital del single.

· Premi de Votació Popular – Dotació econòmica de 1.000 €
El premi popular es votarà el mateix dia de la final, de manera que els tres finalistes podran optar-hi gràcies al vot del public, i consta de 1.000 euros en material musical.

· Premi Cases de la Música – Valoració econòmica de 5.000 €
Atorgat al grup o solista amb més projecció de futur seleccionat entre els 18 grups classificats de la fase preliminar del Sona9. Consisteix en un programa de serveis musicals, el seguiment de la carrera del grup i un ajut a la creació.

· Gravació de 5 cançons finalistes – Valoració econòmica de 5.000 €
Cadascun dels 5 artistes finalistes enregistra una cançó a Bucbonera Estudios amb la direcció de l'enginyer de so, Tomàs Robisco, i un productor professional. Les cançons són cedides als autors.


PALMARÈS SONA9 (2010-2018)
Els guanyadors de les darreres edicions del Sona9 han estat:


2018 — SANDRA BAUTISTA
2017 — SENYOR OCA
2016 — LAKASTE
2015 — EST OEST
2014 — TRAU
2013 — COPA LOTUS
2012 — EMPTY CAGE
2011 — NYANDÚ
2010 — LA IAIA