Actualitzat el 03/06/2019

El Sona9 arriba a València

Daniel Rosell, L’Últim Europeu i Joe Pask, són els classificats de la fase valenciana

El concert preliminar del Sona9 serà aquest dijous 6 de juny a partir de les 22:30 hores al Wah Wah Club 


El Sona9, el concurs de música emergent en català farà parada per tercer any consecutiu a València. La cita serà el proper dijous 6 de juny al Wah Wah Club de València am les actuacions dels tres artistes seleccionats pel jurat: Daniel Rosell (Pop-Folk, Picassent), L’Últim Europeu (Pop, Catadau) i Joe Pask (Pop-Rock, Alcoi). Les invitacions per aquest concert es poden aconseguir aqui

En aquests concerts preliminars, els participants tindran 20 minuts per interpretar les seves cançons en directe. A cadascun dels sis concerts preliminars celebrats a Palma, València i Barcelona, el públic escull un dels grups o solistes que passaran a la semifinal, i serà el jurat que escollirà els 6 restants.

Els 12 grups o solistes semifinalistes que passin a les semifinals, hauran de preparar les següents proves: 1) Versionar i/o adaptar al català una cançó enregistrada per un altre artista. 2) Musicar el poema d’un autor novell proposat pel Sona9.

Les proves s’avaluaran en cadascuna de les eliminatòries, on es tocaran en directe juntament amb el repertori propi del grup, i en una actuació de 30 minuts de durada als festivals Acústica de Figueres, Mercat de Música Viva de Vic, Festes de Santa Tecla de Tarragona i BAM de les Festes de la Mercè de Barcelona.

De les 12 propostes semifinals, el jurat del Sona9 n’escollirà 5, que passaran a la 5a fase.
A la recta final, els 5 artistes triats pel jurat faran un concert acústic a iCat FM, i la gravació d’un tema a Bucbonera Studios. Els tres grups finalistes actuaran el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El certamen va adreçat a l'escena emergent i valora especialment els artistes que encara no tenen una trajectòria o vinculació professional amb el món de la música.

El Sona9 està organitzat pel Grup Enderrock, Catalunya Ràdio, Televisió de Catalunya i la Generalitat de Catalunya, amb el suport de la Generalitat Valenciana – Institut Valencià de Cultura, Govern de les Illes Balears – Illenc i Fundació SGAE, el patrocini d’Estrella Damm i la col·laboració de la Fira Valenciana de la Música TROVAM i Valencian Music Association (VAM).