Actualitzat el 29/09/2019

Elegits els 5 finalistes del Sona9

El jurat ha seleccionat la cantautora Maria Jaume Martorell, la rapera Joina i els grups L'Últim Europeu, Relat i Urpa per a la darrera fase del concurs de nous talents | El certamen està impulsat per Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i la Generalitat de Catalunya

Les darreres proves per accedir a la final seran un concert acústic a iCat i la gravació d'un tema original a Bucbonera Studios amb la producció de Jordi Bastida i Tomàs Robisco. La final del #19Sona9 tindrà lloc el 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona 


El jurat del Sona9 ha elegit a Joina (rap, Figueres), L'Últim Europeu (pop, Catadau), Maria Jaume Martorell (folk-pop, Lloret de Vistalegre), Relat (reggae-dub, Tortellà) i Urpa (pop-rock, Barcelona) vom els artistes classificats per a la recta final del concurs de música emergent en català.

La fase final del certamen arriba després dels concerts semifinals celebrats al festival Acústica de Figueres, les festes de Santa Tecla de Tarragona, el Mercat de Música Viva de Vic i el BAM Festival de les festes de La Mercè de Barcelona.

Els artistes seleccionats hauran de realitzar dues proves abans d’accedir a la final: la gravació d'una cançó pròpia a Bucbonera Studios de Caldes de Montbui, amb la supervisió tècnica de Tomàs Robisco i la producció i assessorament de Jordi Bastida (guitarrista d'Els Pets, Carlos Sadness, Ramón Mirabet i Trau). L'altra prova que hauran de fer els cinc grups classificats serà un concert acústic als estudis d'iCat per al programa setmanal Sona9, presentat per Lluís Gendrau, que s’emet els diumenges de 23 a 24 hores.

D'aquesta darrera fase del Sona9, en sortiran els tres grups finalistes que actuaran el dimecres 20 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona. A la mateixa gala, Sandra Bautista, guanyadora del Sona9 de l’edició del 2018, presentarà el primer disc, Trapezista (Satélite k, 2019).

El premi per al guanyador del Sona9 és l’enregistrament i edició d’un disc, amb la direcció d'un productor profesional. Els finalistes obtindran la gravació d’un EP de quatre cançons en un estudi professional, així com material musical. A més, tots ells podran fer una campanya de publicitat a Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i la revista Enderrock i una minigira de concerts promocionals per a alguns dels festivals i mercats més destacats del panorama nacional.

La 19a edició del Sona9 està organitzada pel Grup Enderrock i les emissores iCat - Catalunya Ràdio i TV3, té el suport de la Generalitat de Catalunya – ICEC, el Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana – Institut Valencià de Cultura, a més de la Fundació SGAE i el patrocini d'Estrella Damm.