Actualitzat el 02/06/2020

#20Sona9

La 20a edició del Sona9 tanca la fase d'inscripció amb 139 propostes presentades

Una edició ben especial, celebrada en ple confinament, i que ha tingut una participació récord de 139 artistes d'arreu dels Països Catalans: 118 de Catalunya, 11 de les Illes Balears, 9 del País Valencià i 1 d'Andorra. 
 
Ha estat la participació més alta dels darrers 6 anys, i curiosament és la mateixa xifra del grups i solistes que es van inscriure l'any 2001, a la primera edició, ara fa dues dècades, i és la setena més alta de tota la història del certamen. En total pel Sona9 en 20 anys hi han passat 2.524 artistes.

El confinament degut a l'estat d'alarma, ha obligat a fer canvis, sobretot pel que fa a les dates. Aquest mes de juny el jurat elegirà els 18 grups seleccionats per actuar en directe. Els concerts preliminars de Barcelona, València i Palma és celebrarn de manera excepcional durant el mes de setembre i en condicions especials. Es transmetran per streaming, de manera que el jurat elegirà els 4 finalistes i el públic el cinquè. Els concerts acústics a iCat i les gravacions a Bucbonera Studios es faran el mes d'octubre. La final queda igualment prevista pel 18 de novembre a la sala Luz de Gas de Barcelona.

El certamen del 2020 atorgarà aquest any set premis –inclosos els tres finalistes– amb una dotació superior a 50.000 euros amb més concerts per als finalistes i l’aposta pels formats d’EPs, singles i videoclips a través de les xarxes socials com a gran novetat.

El Sona9 està organitzat per Grup Enderrock, Catalunya Ràdio - iCat, TV3 i els Departaments de Joventut i Cultura de la Generalitat, amb el suport del Govern de les Illes Balears i la Generalitat Valenciana, amb el suport de la Fundació SGAE i les Cases de la Música, i el patrocini d’Estrella Damm.