En portada

El Mercat de Música Viva de Vic escenari d'un nou concert

Tercera semifinal del Sona9 a Vic

Keila Elm (Girona – folk-pop), Amulet (Santa María del Camí – folk-rock) i L'Últim Europeu (Catadau – Pop), són els artistes que actuaran al Mercat de Música Viva en el tercer concert semifinal del #19Sona9.

Actualitat

El #19Sona9 aterra a Tarragona

Les Festes de Santa Tecla són l'escenari del segon concert semifinal del Sona9

La Capsa de Música ha acollit per tercer any consecutiu els concerts semifinals amb les actuacions de Maria Jaume Martorell (folk-pop, Lloret de Vistalegre), Entelequia (rap, Premià de Mar) Joe Pask (pop-rock, Alcoi). 

El #19Sona9 viatja a Tarragona

Les Festes de Santa Tecla acullen el segon concert semifinal

Maria Jaume Martorell (Lloret de Vistalegre - folk-pop), Entelequia (Premià de Mar - rap) i Joe Pask (Alcoi - pop-rock), són les tres propostes que actuaran en la segona semifinal del #19Sona9 a la Capsa de Música de Tarragona. 

El Sona9 arriba a l'Acústica de Figueres

El festival figuerenc dona el tret de sortida a les semifinals del #19Sona9

La fusió i el rap de Mabel Flores, Joina i Fok han actuat a la plaça de Catalunya de Figueres en la primera de les semifinals del Sona9 2019.

Primera semifinal del #19Sona9

El festival Acústica de Figueres dona el tret de sortida als concerts semifinals

Mabel Flores (Terrassa - fusió), Joina (Figueres - rap) i Fok (Girona - rap alternatiu), obriran una nova fase del Sona9 2019. En aquests concerts semifinals, els artistes seleccionts han de presentar el seu repertori en directe i les dues de les proves del Sona9: versionar o adaptar al català una cançó d’un altre artista i musicar el poema d’un autor novell proposat per l'organització del concurs.

Semifinalistes #19Sona9

Seleccionats els grups que han accedit a la 4a fase del concurs

Amulet (Santa Maria del Camí), Grup de Reforç (Vilassar de Mar), Keila Elm (Girona), L'Últim Europeu (Catadau) i Relat (Tortellà), escollits per votació popular, juntament amb Entelequia (Premià de Mar), Fok (Girona), Joe Pask (Alcoi), Joina (Figueres), Mabel Flores (Terrassa), Maria Jaume Martorell (Lloret de Vistalegre) i Urpa (Barcelona), seleccionats pel jurat, són els dotze grups semifinalistes de la 19a edició del Sona9.

ZESC

Hereus experimentals del post-punk

No es volen definir musicalment, però afirmen que són un grup de l’escena alternativa, situat entre el rock i la psicodèlia garatgera més sorollosa.

Més actualitat

URPA

Melodies intenses i contundència vital

Cinc músics dissonants que cerquen la bellesa en el nervi i la intensitat en la calma.

THE TYETS

Inventors de la fusió de trap i reggaeton

 

PINAN 450F

Fusió i compromís de hip-hop mediterrani

La música de Pinan 450f es pot definir com a afro-rap, però també incorpora altres gèneres i lletres que pretenen fer reflexionar el públic.

TELEPREDICADORS

Power-trio amb sentit de l’humor

El propòsit de Telepredicadors és ser fidels a l’objectiu amb què va néixer la banda: omplir de música les seves vides i la de totes les persones que els vulguin acompanyar en aquest viatge.

RELAT

Joves veterans amb la mirada en els ritmes jamaicans

El sextet de La Garrotxa ja és semifinalista del Sona9 gràcies al vot popular

MABEL FLORES

Fusió i músiques del carrer

La paraula que defineix millor la seva música és fusió, ja que indaga en tots els estils que la fan viatjar per les cançons.

MARIA JAUME MARTORELL

Pop d’autora proper i melancòlic

La cantautora mallorquina es mou entre la cançó independent, el folk i el pop simplificat.

KOALANÚ

Amor pels ritmes sincopats

Els figuerencs han begut d’estils diferents, però han apostat per una barreja de rock fusionat amb reggae, sense abandonar cap gènere musical.

L'ÚLTIM EUROPEU

El soroll de la felicitat

El quintet de Catadau va sortir semifinalista gràcies al vot del públic en la preliminar valenciana

KEILA ELM

Cançó optimista i bon rotllo 'folki'

La bandautora Keila Elm practica pop-folk combinat amb tocs de música irlandesa i lletres que fan pensar i somriure.

JOINA

De la clàssica al hip-hop

Joina proposa una fusió de hip-hop amb altres gèneres, sobretot amb jazz i soul, però també juguen amb l’experimentació, sense buscar cap etiqueta concreta.

JOE PASK

Melodies i guitarres. Rock americà a la valenciana

Joe Pask beuen de grups en què la sonoritat de les guitarres és un dels elements clau. Ells mateixos es defineixen com a “indie sense processar”.

FOK

Innovadors i transformadors de l’escena alternativa

La formació gironina creu en el poder transformador de les cançons i vol sortir de l’estereotip del rap. Aquest és un dels motius pels quals han muntat una banda amb una àmplia varietat d’estils al darrere

GRUP DE REFORÇ

Costumisme i realisme pop

La formació de Vilassar de Mar ja és semifinalista gràcies al vot popular que va rebre en el concert preliminar del #19Sona9

ENTELEQUIA

Rimes i ritmes orgànics lliures i tropicals

La formació del Maresme fan rap conscient i més melòdic del que s’acostuma a sentir, i el seu missatge s’allunya de la banalitat i aprofundeix en les temàtiques socials i els valors positius. 

DANIEL ROSELL

Músic heterodox que beu de la cançó d’autor i el folk

Aquest músic heterodox de la població valenciana de Picassent, beu de la cançó d’autor i el folk i canta les grans temàtiques que sustenten la vida, com l’amor, la identitat o el món que ens envolta.