Redacció | Actualitzat el 19/03/2012

Bases del X Concurs Sons 2017

 
La Fira Mediterrània de Manresa, el Centre Artesà Tradicionàrius, el Grup Enderrock i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya convoquen la desena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen és obert als grups o solistes emergents que presentin propostes de folk i música d’arrel de la Mediterrània.

BASES

• Els grups o solistes que hi participin han de presentar un mínim de quatre peces, originals o versions, en català o instrumentals, registrant-se al web www.concurssons.cat, facilitant les dades del grup a l’apartat ‘Inscripcions’. Sense omplir tots els camps d’aquest apartat les propostes no s’admetran al concurs.

• No hi poden participar grups o solistes que tinguin un contracte discogràfic vigent.

• Com a criteris de selecció es prioritzaran les propostes d’artistes emergents que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel de la Mediterrània, així com la projecció i el recorregut potencial de cada proposta. Es valorarà especialment el repertori en català.

• Terminis: La recepció de propostes es tancarà el 31 de maig del 2017.

• Jurat: Integrat per membres de la web Sons de la Mediterrània, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Fira Mediterrània de Manresa, l'Ajuntament del Vendrell, el programa Mans de Catalunya Ràdio i el festival PortalBlau de l'Escala.

• Els quatre grups que accedeixin a la fase final hauran de signar un contracte de gestió entre el grup i el Concurs Sons per a poder-hi participar. Aquest acord serà imprescindible per poder garantir els seus drets al Concurs Sons.


FASES

1a fase:

Recepció de propostes de l'1 d’abril al 31 de maig del 2017

Els grups inscrits tindran l'opció de realitzar una estada formativa de producció d'una jornada durant el mes de setembre per treballar -amb un especialista designat per l'organització- la seva implantació a l'escenari, la presentacio en directe, etc.

De totes les propostes rebudes, un jurat format per:
- un membre de la web Sons de la Mediterrània
- un membre de la Fira Mediterrània de Manresa
- un membre del Centre Artesà Tradicionàrius
- un membre del programa de Catalunya Ràdio Mans
- un membre del festival PortalBlau de l'Escala

n’escollirà 4, que passaran a la fase final.

Fase final:

La final en directe tindrà lloc el dijous 5 d'octubre a la 19a Fira Mediterrània de Manresa. Les formacions participants a la final apareixeran al catàleg professional, programa i web de la Fira.


RESULTAT

El resultat de les diferents fases del concurs serà publicat al web Sons de la Mediterrània i es comunicarà a través de les entitats i mitjans col·laboradors.

El veredicte final del jurat serà anunciat durant la Fira Mediterrània de Manresa 2017.


PREMI SONS DE LA MEDITERRÀNIA

El grup guanyador obtindrà:

- Gravació d’un disc en un estudi professional.
- Campanya de publicitat de 3.000 euros a la revista Enderrock i el web Sons de la Mediterrània.
- Contractació al festival Tradicionàrius 2018.
- Contractació a la Fira Mediterrània de Manresa 2018.
- Contractació per al Circuit Folc 2018.
- Contractació per al Festival Música a la Vila del Vendrell 2018.
- Contractació per al Festival PortalBlau de l'Escala 2018.

A més també hi haurà un Premi de Votació Popular, que s'atorgarà a un dels quatre grups finalistes, seguint un procés de participació que tindrà lloc durant la final de Manresa.


NOTES ADDICIONALS

1. El jurat pot declarar el premi desert.

2. La revista Enderrock, el web www.sonsdelamediterrania.cat i el programa Mans farà un seguiment periòdic del concurs.

3. Tots els grups que actuïn als concerts del concurs acceptaran l’emissió de la seva actuació per ràdio i televisió, i en cediran tots els drets.

4. Les despeses tècniques de so i llum seran a càrrec dels organitzadors de cada festival o actuació.

5. L’organització es reserva el dret de modificar les bases sense un avís previ per raons de causa major i/o de necessitat. 

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.