Actualitzat el 26/04/2013

El Concurs Sons i la Fira Mediterrània, al Huffington Post

Videocrònica de la periodista nord-americana Michal Shapiro

Durant la passada Fira Mediterrània de Manresa, hi havia una noia rossa que gravava concerts i feia preguntes a tothom. Era la periodista musical Michal Shapiro, que ara n'ha fet aquesta videocrònica per al prestigiós mitjà on line Huffington Post.


Una bona manera de saber com ets és saber com et veuen els altres. De manera que si mirem la passada Fira Mediterrània a través dels ulls d'una periodista nord-americana, potser ho veurem tot d'una altra manera. A la seva crònica, Shapiro es confessa abans de res impressionada per l'oferta gastronòmica de les parades del Passeig Pere III i, després, per la varietat i l'originalitat de la música que hi va escoltar.
La periodista, que va decidir concentrar-se en les propostes de música catalana programades a la Fira, grava i comenta la final del V Concurs Sons (amb el jazz d'arrel d'Arnau Obiols Quartet, la polifonia popular de les Krregades de Romanços, la colla grallera d'Els Laietans i el folk energètic dels Stukat del Bolet), una actuació castellera i dues recreacions musicals a partir de la cultura medieval, la d'Els Berros de la Cort i la de l'extraordinari grup d'Efrén López EVO.
Finalment, després de recollir els comentaris de Dave Ellwand, productor anglès especialista en músiques del món que visita la Fira des de fa una bona pila d'anys, Shapiro tanca la crònica amb l'actuació a la Taverna del grup guanyador de l'anterior edició del Concurs Sons, la banda del Baix Llobregat RIU, presentant el seu disc Amb canya!

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.