Actualitzat el 17/07/2018

Concurs Sons 2018: ja hi ha finalistes

Clàudia Cabero, Electrogralla, Heura Gaya i Menut actuaran a la Fira Mediterrània el 4 d'octubre

L'onzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània ja té finalistes, quatre propostes de format reduït i plantejaments innovadors: Clàudia Cabero, Electrogralla, Heura Gaya i Menut actuaran a la Taverna de la Fira Mediterrània de Manresa, el proper dijous 4 d'octubre, per decidir el guanyador.   
D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Clàudia Cabero, Electrogralla, Menut i Heura Gaya

Clàudia Cabero
Nascuda a Barcelona en una família de músics, arquitecta de formació, cantant de vocació i inquieta per definició. El projecte de Clàudia Cabero neix el 2016 amb un repertori eclèctic que va d'estàndards de jazz al fado, amb versions més o menys lliures i cançons pròpies. Recentment, el projecte s'ha ampliat a trio amb Guillem Aguilar (baix i cordes) i Sandra Monfort (guitarra).

Electrogralla
A Electrogralla, el músic sallentí Roger Andorrà parteix d'una sola gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora) per presentar un projecte que porta l'herència de la gralla vuitcentista cap a noves tendències i horitzons sonors. Així, gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i altres tonades de l'imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i en surten transformats en un espai sonor inèdit.

Heura Gaya
Cantant i grallera de les Garrigues, Heura Gaya presenta al Concurs Sons un nou projecte intimista on la veu, la cançó i la melodia són les protagonistes i s'embolcallen amb sons de corda mediterrània i alguna percussió catalana, partint d'un so i unes estructures tradicionals, que les sostenen com les arrels d'olivera, combinant la composició pròpia amb les versions i els arranjaments de cançons tradicionals.

Menut
Entre la cançó d'autor, el folk i l'electrònica, les cançons de Menut parteixen de músiques d'arrel que tenen en comú un instrument petit i emblemàtic, el guitarró, al qual s'hi afegeixen guitarres acústiques i elèctriques i programacions. Els seus versos, sempre crítics i festius, volen actualitzar el missatge dels primers cantadors de jota i la cançó protesta del segle XX.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.