Actualitzat el 18/06/2012

Un Dylan per a temps de crisi

Estrenem "La balada de Hollis Brown" cantada per J.M. Baule a partir de l'antiga adaptació d'Albert Batiste

El 1964, Bob Dylan va gravar "Ballad of Hollis Brown", la història d'un home que mata la dona i els cinc fills perquè no els pot alimentar. Pocs anys després, Albert Batiste en va fer una adaptació al català que ara ha recuperat J.M. Baule.Bob Dylan va descartar aquesta cançó per al seu segon disc, The Freewheelin' Bob Dylan (Columbia, 1963), i la va incloure al tercer, The Times They Are A-Changin' (Columbia, 1964), amb una lletra influenciada per l'estil narratiu de Woody Guthrie i una afinació poc convencional i propera a la música de les muntanyes dels Apalatxes.
Pocs anys després de la seva publicació, Albert Batiste va fer-ne una adaptació que, segons recorda, va preparar per il·lustrar una conferència a l'Escola d'Arquitectura de Barcelona sobre el Black Power i la nova esquerra nord-americana a càrrec del sociòleg Jesús Marcos.
L'adaptació va córrer entre els integrants del Grup de Folk, però va quedar inèdita. Gràcies a Jordi Roura, la lletra es va publicar al reportatge sobre els 50 anys de carrera de Dylan publicat a l'Enderrock 199.
En llegir-la, l'incansable dylanita confés J.M. Baule va decidir gravar-la i en pocs dies ja la tenia enllestida. Ell és qui canta i toca tots els instuments.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat