Actualitzat el 22/02/2014

Cançons de jerseis i d'amors perduts

Venancio y los Jóvenes de Antaño presenten el seu primer disc a l'Espai Mallorca

Potser l'etiqueta que més s'acosta al que fan Venancio y los Jóvenes de Antaño és la de música portuària. Música ventilada que beu de l'Atlàntic, del Carib i del Mediterrani. Aquest dissabte 22 de febrer presenten el seu primer disc, Vida en martes (Temps Record, 2013), a l'Espai Mallorca de Barcelona (20.30 h).
Venancio y los Jóvenes de Antaño

El cantant Dani Álvarez signa la música d'un vistós repertori ballable i escoltable a parts iguals, on ressonen patrons de son, bossanova, bolero, jazz, tango, rumba, etc. i gran part de les lletres, llevat d'una adaptació d'un poema d'Enric Casasses ("Les cases del meu carrer") i una altra del cubà Raúl Rivero ("Toda esa luz").
A més d'Álvarez, la formació de Venancio es completa amb Joan Gil (guitarra), Leonardo Torres (trompeta), Gerard Cantero (baix) i Bernat Torras (percussió). Però a la gravació del disc hi ha participat un estol de músics destacats en el panorama de la música d'arrel, que han ampliat encara més la paleta tímbrica: Aleix Tobias (que signa també els terrosos arranjaments de l'última peça, "Aire") i Antonio Sánchez a les percussions, Oriol Riart al tres cubà, Luiz Rocha al clarinet, Carles Estruch a la tuba, Marc Sahún al contrabaix, Mariola Membrives al cante, Pipo Moraleda als cors i maraques i Yadira Ferrer Rey als cors i güiro.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat