Actualitzat el 11/11/2014

S'engega el ventilador

L'exposició de Juan Miguel Morales 'Geografia de la rumba catalana', al CAT de Gràcia

Aquesta és setmana grossa en el món de la rumba catalana. Aquest diumenge 16 de novembre el CAT de Gràcia acollirà la VI Diada de la Rumba. I per escalfar motors, aquest dimarts 11 de novembre s'inaugura al mateix CAT (19 h) l'exposició fotogràfica 'Geografia de la rumba catalana', produïda entre Forcat i el Grup Enderrock.
Peret Foto: Juan Miguel Morales

Tot i que ja faci fred, s'engega el ventilador. "Que no pari el ventilador" és el lema de la VI Diada de la Rumba al CAT. Qui hi vagi es trobarà, entre moltes altres coses, amb l'exposició Geografia de la rumba catalana: un recull les millors fotografies que Juan Miguel Morales ha anat fent d'artistes de la rumba catalana en els seus espais emblemàtics. N'hi ha que s'han publicat a les revistes Sons de la Mediterrània i Enderrock , i també n'hi ha d'inèdites. Els espais retratats abasten indrets dels barris barcelonins del Portal, Gràcia i Hostafrancs, i també de Lleida, Mataró, Figueres i Perpinyà.
Pel que fa als artistes que s'han posat davant l'objectiu de Juan Miguel Morales, hi ha Peret, Toni Valentí, Johnny Tarradellas, Muchacho, Oncle Xino, Los Manolos, Paló, Sicus , Tarragona, Arrels de Gràcia, Oncle Rafael, Oncle Joanet, Ai Ai Ai, Tekameli i Chacho, entre altres.

Arrels de Gràcia Foto: Juan Miguel Morales

Precisament Josep Maria Valentí 'Chacho' , segurament la veu més autoritzada per parlar avui dels orígens de la rumba catalana després de la mort del seu amic Peret l'estiu passat, serà nomenat el nou president d'honor de l'associació Foment de la Rumba Catalana. El nomenament de l'elegant Chacho com a nou president serà un dels actes més entranyables de la Diada de la Rumba, que durant tota la jornada de diumenge 16 de novembre transcorrerà al CAT amb entrada lliure. Per si hi ha algú que no el coneix, aquí podem veure Chacho actuant i lluint el seu art a la pel·lícula Con ella llegó el amor (Ramón Torrado, 1969):Al matí, la Diada organitzarà tallers, presentacions, animació infantil amb xocolata..., i a la tarda es farà la ja tradicional jam rumbera, amb les actuacions de 9Son , Calvari Rumba , La República Rumbera , Son de la Rambla , Dani Caracola , Manel Joseph , Set de Rumba , Nisio , Antoine 'Tato' Garcia , Peret Reyes , Candeli , Morosito ... i també Desaires i Los Chanela  , els dos grups emergents que han guanyat el concurs que la Forcat ha impulsat enguany a les xarxes socials per actuar a la Diada. 


Gitanos de Perpinyà Foto: Juan Miguel Morales

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat