Actualitzat el 09/01/2015

Saviesa transatlàntica

Raúl Rodríguez, a la sala Jamboree de Barcelona

Abans que els avions substituissin els barcos, l'Atlàntic es va convertir en un gran pati on africans, europeus i americans van fer créixer una música salada i fecunda. L'andalús Raul Rodríguez hi ha navegat amb el seu tres cubà i hi ha tornat amb nous sons. Aquest dissabte 10 de gener els farà sonar a la sala Jamboree de Barcelona (20 i 22 h).
Raúl Rodríguez Foto: Óscar Romero V.

L'obertura de la sala Jamboree a les músiques d'arrel tradicional –en tota la seva amplitud i transversalitat– s'ha anat materialitzant en actuacions com les de Javier Ruibal, l'any passat, i promet continuar enguany amb concerts com els de Xavier Baró –Premi Enderrock de la Crítica al Millor Disc de Folk 2014 per Allau d'estrelles solitàries (La Llàntia)–.

Enmig d'aquest panorama, el concert en doble sessió de Raúl Rodríguez, aquest dissabte 10 de gener, hi encaixa la mar de bé. Fill de la gran coplera Martirio, Rodríguez ha mamat divina heterodòxia: ha introduït el tres cubà en el món del flamenc, ha reivindicat la tradició de Diego del Gastor i de Morón de la Frontera amb l'innovador grup Son de la Frontera i ara, com a solista, presenta el projecte Razón de Son, on aprofita el bagatge acumulat per recrear al seu aire tot el món transatlàntic musical d'anada i tornada: el flamenc, el son, els ritmes i versos d'amalgama, la dècima del Segle d'Or castellà arrelada en el cant improvisat americà... Tot hi cap al disc Razón de Son (Boa, 2014), un treball que aquest gener s'ha enfilat al número dos de la prestigiosa llista World Music Charts Europe.  

Per afegir encara més interès a la visita a Barcelona de Raúl Rodríguez, l'acompanyaran a l'escenari tres dels músics més destacats i llibertaris de l'actual escena d'arrel a Catalunya, el guitarrista Mario Mas, el percussionista Aleix Tobias i el baixista Guillem Aguilar.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat