Maria Gateu | Actualitzat el 15/05/2015

Nou festival de folk i música celta a Lleida

El duet Lauzeta i l'Associació de Veïns del barri de Cappont organitzen el 'Petita & Bonica'

El 23 de maig se celebra a Lleida la primera edició del festival Petita & Bonica, centrat en les músiques celta i folk. Els concerts de El Pony Pisador (Barcelona), Caloca (Madrid) i Lauzeta (Lleida) es compaginaran amb tallers i una jam session. L'Orfeó Lleidatà, l'Associació de Veïns de Cappont i el pub On The Rocks acolliran els actes del festival. 

Lauzeta Foto: Surtdecasa Ponent
El festival Petita & Bonica arriba a Lleida el pròxim dissabte 23 de maig. La iniciativa pretén difondre la cultura de les terres amb tradició celta, posant sempre èmfasi en la música. El duet Lauzeta , format per Joan Baró i Núria García , ha organitzat aquesta iniciativa amb la col·laboració de l'Associació de Veïns de Cappont i el col·lectiu Lleida Folk.

La programació del festival ocuparà tota la jornada del dissabte, dividida en tres blocs. A partir de les 12 del migdia, l'Associació de Veïns del barri lleidatà allotjarà dos tallers adreçats a músics i cantants. El primer se centrarà en les melodies celtes, interpretades amb instruments melòdics i altres vinculats a aquest gènere. El segon serà una visita obligada pels cantants, ja que es repassaran cançons populars i tradicionals irlandeses.

A partir de les 18 h l'Espai Orfeó serà l'escenari per al triple concert del festival. Els barcelonins El Pony Pisador aportaran el toc nord-americà a la vetllada, interpretant un repertori ple de tocs bluegrass i fins i tot havaneres. El duet lleidatà Lauzeta oferirà un concert molt arrelat a la música tradicional irlandesa, amb lloc tant per a balades com per a temes de taverna. Per últim, la formació madrilenya Caloca donarà el toc internacional a la nit. Formada per dos irlandesos i dos espanyols, la banda interpretarà temes folk i tradicionals celtes.

Per acabar la jornada, el pub lleidatà On The Rocks acollirà una jam session oberta a tothom i on es repassarà alguns dels temes impartits als tallers del matí. Aquesta cita tindrà lloc just després dels concerts.

Les entrades per a les actuacions tenen un preu de 12 euros a taquilla i de 10 euros comprant-les prèviament a qualsevol dels locals adherits al festival. Els intèrprets interessats en qualsevol dels tallers mencionats s'hi hauran inscriure, de manera gratuïta, enviant un correu electrònic a lleidafolk@gmail.com.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat