Mer Vidal | Actualitzat el 23/07/2015

Clara Sanabras al Monestir de Pedralbes (II)

Segona part de l'entrevista a la cantant francocatalana

Continuació de l'entrevista amb Clara Sanabras, on ens explica alguns dels sectrets de l'enregistrament del seu quart disc en solitari, El vol dispers. Songs of Spanish Exile (Smudged Discs, 2014), i ens parla de com serà l'actuació que oferirà al Monestir de Pedralbes el proper divendres 24 de juliol. 
Clara Sanabras

El disc està ple de col·laboracions, però criden l’atenció les d’Eliseo Parra i la Cobla Sant Jordi. Com va sorgir la idea de gravar-hi i què buscaves en ells?  
Sempre he admirat molt Eliseo Parra, des que ens vam conèixer en una conferència sobre les músiques mediterrànies. Quan el sento cantar se'm posa la pell de gallina. El vaig trucar, li vaig proposar de cantar al meu disc, va acceptar i va venir a Londres a gravar. A la Cobla Sant Jordi els vaig conèixer a Londres quan van venir a tocar per l’olimpíada cultural a la seu del folk anglès, el Cecil Sharp House. Jo ja tenia el disc mig gravat, i la major part dels arranjaments ja estaven fets per quartet de corda. Però faltaven tres cançons per arranjar i de sobte se'm va ocórrer que serien ideals per a cobla. Van dir que sí, quina gent tan meravellosa!
 
Aquest divendres actues en un escenari fantàstic, el claustre del Monestir de Pedralbes. Com es presenta el concert i què heu preparat per a l’ocasió?  
La temàtica de Les Vespres Musicals al Monestir de Pedralbes requeria un programa amb algun element italià. Al director artístic Dani Espasa li vaig proposar un projecte en col·laboració amb el músic italià Francesco Turrisi. Pianista de jazz, clavecinista, acordionista i compositor, en Francesco està fent gira pel món amb el Bobby McFerrin! i farà una escapada per venir a tocar amb mi. Farem un programa de música italocatalana de diversos segles, de compositors com Landi, Strozzi i Merula i algunes tarantel·les, tot combinat amb temes d'El vol dispers, composicions d’en Francesco i una cançó de l’Alguer. 
 
El cert és que no et coneixem gaire per aquí casa nostra tot i la teva gran trajectòria. Si les ofertes d'actuacions comencessin a sorgir creus que hi ha alguna possibilitat de tornar-te a establir per aquí, o Londres dóna encara l’estabilitat artística necessaria per no exiliar-se’n?   
Si les ofertes d’actuacions a Catalunya i Espanya sorgissin més sovint, jo em sentiria, irònicament, menys exiliada (musicalment parlant); “el profeta a la seva terra, etc.". Jo no sóc profeta, sóc molt afortunada, ja que viatjo per tot arreu del món amb projectes molt prestigiosos, i em sento ciutadana del món, però el més important per mi és cantar per a la gent que ha inspirat la meva música, i molta d'aquesta gent encara pertany a aquestes terres.

Llegiu-ne la primera part en aquest enllaç.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat