Actualitzat el 18/04/2016

Instruments que canten a la veu

Sergi Sirvent edita en disc el projecte 'Catalexi'

Catalexi, el projecte encapçalat pel pianista Sergi Sirvent al voltant de les cançons de tradició oral i particularment en els trets giustosil·làbics del català, s'ha publicat en forma de disc (autoeditat, 2016) després d'haver-se estrenat a la Fira Mediterrània de Manresa del 2013.

Presentació de Catalexi a la Fira Mediterrània 2013

A més de Sergi Sirvent (piano, trompeta, composició i direcció musical), participen en aquest projecte músics de categoria provinents dels mons del jazz i del folk: Marc Cuevas (baix elèctric i contrabaix), David Xirgu (bateria), Martí Hosta (bateria i percussions), Pau Domènech (clarinet baix, clarinet soprano, flauta travessera, gralla en do i saxo soprano), Marc Egea (viola de roda, duduk i flabiol), Martí Serra (saxo tenor, saxo baríton i saxo sorpano), Pau Puig (dolçaina, gralla en do, alboka, bansuri, nei i gaida búlgara), Pep Moliner (fiscorn), Miquel Àngel López (trombó i fiscorn) i Juan Rodríguez (tuba).

El projecte, que pren el títol de l'omissió de la darrera síl·laba del vers en la mètrica grega i llatina, neix d'una idea original del director artístic de la Fira Mediterrània, David Ibáñez, i constitueix un repertori de composicions de Sirvent –una suite basada en els girs, ritmes i accents de les melodies populars catalanes–, a més de dues lectures d'"El cant dels ocells" i una altra cantada de la cançó polonesa "Vola alosa". Catalexi va estrenar-se en directe el 8 de novembre de 2013 a la sala El Sielu, en el marc de la fira manresana.


Portada del disc 'Catalexi'

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat