Actualitzat el 21/04/2016

Un ocell cantaire que ve de Xile...

La Chinganera i Niu actuen junts al CAT aquest 21 d'abril

El vessant més popular de la música xilena arriba aquest dijous 21 d'abril al CAT de Gràcia de la mà de la cantora Fabiola González 'La Chinganera', que actuarà acompanyada del grup català Niu. Dècimes, cuecas, compromís, arrelament... i abrigant-los a tots plegats, el record de la immensa Violeta Parra.


La Chinganera
pren el nom de les antigues cantores de chinganas (festes populars) i, a més d'introduir innovacions amb la guitarra, és un dels grans exponents de la música popular xilena actual, amb un repertori d'arrel camperola –cuecas, dècima espinela...– i un disc, Todos íbamos a ser Violeta (autoeditat, 2014), que és tot un homenatge a gegants de la cançó i la poesia com Violeta Parra, Gabriela Mistral i Víctor Jara.

Per aquest concert, que forma part del projecte Pájaros, acompanyarà a la cantora xilena el grup Niu, la colla familiar de músics de la cooperativa garrotxina Clau de Lluna, encapçalada per Francesc Tomàs 'Panxito' (llaüt i viola) i integrada per Alba Tomàs (acordió diatònic i veu), Joan Tomàs (contrabaix) i Eloi Tomàs (saxo, flauta i veu). A més, també formarà part del grup el percussionista i compositor  Leopoldo Novoa (percussions).

La Chinganera i Panxito es van conèixer fa poc més d'un any a Veracruz, a Mèxic, on van coincidir a l'Ensamble Iberoamericano, representant les cultures autòctones del sud de Xile i dels Països Catalans respectivament.


Navega per les etiquetes

PájarosNiuLa ChinganeraTradicionàrius

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat