Actualitzat el 04/06/2016

Músiques alades

El projecte 'Pájaros', a Tradicionàrius a Ràdio 4

Pájaros és un projecte en què músics de tota Amèrica i de la Península Ibèrica comparteixen coneixements, suggeriments i reflexions al voltant de les tradicions musicals. Una iniciativa oberta i polifacètica que aquest dissabte 4 de juny es comentarà al programa Tradicionàrius a Ràdio 4.
La cantadora canària Valentina la de Sabinosa

Al programa Tradicionàrius a Ràdio 4 d'aquest dissabte 4 de juny, els periodistes Jordi Roura i Jordi Martí Fabra comentaran amb Pedro Strukelj, impulsor de Pájaros, les característiques d'aquesta singular iniciativa que, més enllà, del coneixement compartit a través d'internet, ja s'ha materialitzat en diverses accions i concerts a Barcelona, la Plata (Argentina) i Santiago de Xile.

Al programa hi haurà debat i tertúlia, però també música per escoltar, amb una selecció de les músiques que els participants en el projecte han anat proposant i donant a conèixer a la comunitat de Pájaros en els darrers temps. Un itinerari musical que començarà dominat per les percussions i derivarà després cap a la preponderància de la corda. Aquestes són les cançons que sonaran, amb els músics que les han suggerit a la comunitat de Pájaros en cada cas.

1. Roberto Rutigliano, percussionista argentí que viu al Brasil, comparteix aquesta 'Rumba a casa de Amado' amb Inés Carbonell (Cuba):
 
 
2. Gustavo Ripa, guitarrista d'Uruguai, comparteix la seva mirada sobre la tradició afrouruguaiana amb el tema 'Tambors' d'Hugo Fattoruso y el rey Tambor (Uruguai):
 
 
3. Orbe Ortiz, multiinstrumentista cubà resident a Barcelona, comparteix aquests "Porros" de Palenque la papayera (Colòmbia):
 
 
4. Sultan Balkanero, músic mexicà de la Internacional Sonora Balkanera, comparteix el tema 'Maromero' de l'Orquestra Pasatono, d'Oaxaca (Mèxic):
 
 
5. Lara Bello, cantant de Granada resident a Nova York, comparteix aquest "Tango herreño" de Valentina la de Sabinosa:
 
 
6.  Pájaros comparteix aquest tema doble: "Calçada da Serra" (tradicional portuguesa) i "Parrandas d'Alhama" (Juan José Robles) interpretats per Juan José Robles i Luis Peixoto (Extremadura / Portugal):
 
 
7. Simao Hernández, músic mexicà resident a Barcelona comparteix aquest son jarocho "Siquisirí" pel grup Chuchumbé (Mèxic):
 
 
8.  Finalment, Pájaros comparteix el tema "Viernes de quincena" de Rafael Pino i Edward Ramírez amb Jhoabeat (Veneçuela)
 

Navega per les etiquetes

PájarosTradicionàrius a Ràdio 4

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat