Actualitzat el 14/02/2017

A la vora de la mar...

El Museu Marítim de Barcelona acollirà una exposició sobre els instruments musicals de la Mediterrània

Diu el romanço que a la vora de la mar hi ha una donzella. Però hi ha també instruments musicals. El Museu Marítim de Barcelona ha produït l'exposició A la vorra de la marInstruments musical de la Mediterrània, que podrà visitar-se del 16 de març al 15 d'octubre, amb entrada gratuïta.


La mostra, comissariada pel musicòleg Oriol Rossinyol, vol posar de relleu l'antiga i fecunda relació de la música amb la cultura marítima, exposant a l'Espai Mirador 82 instruments de diferents èpoques i cultures mediterrànies, així com fotografies i peces diverses provinents del Museu Marítim de Barcelona.

L'exposició es dividirà en tres espais. El primer farà d'introducció general i tractarà el coneixement compartit a la riba mediterrània, amb un muntatge audiovisual. El segon es concentrarà en el patrimoni exposat, amb 82 instruments dels segles XVII a XXI, 58 fotografies de músics i 12 vaixells representats en maquetes i diorames. Percussions amb què s'han acompassat els rems de les galeres, arpes egípcies que solvaven el mar com molt més tard farien la guitarra i l'acordió, instruments elaborats amb canyes o corns marins es podran veure en aquesta part central de l'exposició, que es tancarà amb un altre audiovisual, en aquest cas centrat en l'acompanyament que la música ha desenvolupat en els diversos àmbits de l'activitat humana arreu del Mediterrani.

A més, l'exposició es complementarà amb un cicle de diàlegs a partir d'un instrument musical i la seva relació amb el món marítim, maridant-los a més amb un licor específic. Així, el cicle inclourà les xerrades L'acordió, de les muntanyes a la mar (23 de març), La guitarra, navegant arreu del món (27 d'abril), Llaüt o llagut (25 de maig) i Bufa el vent (15 de juny).

Navega per les etiquetes

Museu Marítim de Barcelona

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat