Actualitzat el 17/02/2017

Connexions atlàntiques

Martin Carthy i Ruper Ordorika actuen plegats al Tradicionàrius aquest 17 de febrer

Nit de caliu amb cançons arrelades i acústiques entre el País Basc i Anglaterra al festival Tradicionàrius. Aquest divendres 17 de febrer al CAT de Gràcia (22 h) actuen plegats dos cantautors de caràcter, Martin Carthy i Ruper Ordorika, amb moltes afinitats pel que fa a la manera d'entendre el folk i la cançó popular.  


Fa més de 40 anys que el músic Ruper Ordorika segueix i té com a referent el londinenc Martin Carthy. El descobriment del mestre anglès per part d’Ordorika va ser als anys vuitanta del segle passat, en què Carthy va actuar al País Basc amb el grup The Watersons, on compartia escenari amb la seva dona.

Ordorika va adonar-se de la magnitud del personatge, de la peculiaritat de Carthy a l’hora de tractar i cantar les cançons tradicionals, i va interessar-se per aquest vessant de la música en veure la connexió que hi ha entre la música popular basca i la de les illes britàniques. Des d'aleshores, els dos músics han actuat plegats més d'una vegada. Carthy va participar a la gravació del segon disc d’Hiru Truku, el grup de música tradicional de Ruper Ordorika. Ara, en el marc del XXX Tradicionàrius, els dos mestres tornen a creuar els seus camins en un concert on Carthy farà un tast del seu repertori i Ordorika interpretarà cançons de la tradició euskaldun.

Innovador del folk anglès
Amb més de 50 anys de carrera, Martin Carthy és un dels millors artistes folk i també un dels més innovadors. Controvertit i entusiasta, s’ha guanyat els seus seguidors amb carisma i aptituds no només en l’àmbit del folk sinó també en altres estils. En aquests anys de carrera ha enregistrat quaranta treballs discogràfics, deu dels quals són en solitari, com el seu últim projecte, Waiting for angels.Referent de la música basca

Ruper Ordorika és un referent indiscutible de la música basca en base a les seves pròpies cançons i també a les seves composicions, amb un gran poder evocador, basades en textos d’escriptors com Bernardo Atxaga i Joseba Sarrionandia. Amb una discografia de més de quinze treballs a la butxaca i tres més amb el trio basc Hiru Truku, Ordorika és un autor amb veu pròpia, amb una cura exquisida pels textos i una visió musical única, capaç d’enllaçar amb la seva tradició popular i tocar amb músics d’avantguarda.

Navega per les etiquetes

Martin CarthyRuper Ordorika

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat