Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 21/02/2017

La gran família

Coetus actua a L'Auditori de Barcelona amb novetats en el repertori i la formació

A Aleix Tobias vam poder escoltar-lo fa unes setmanes tot sol al CAT de Gràcia, percutint 'amb carta blanca'. Aquest dijous 23 de febrer torna a Barcelona, a L'Auditori, però aquest cop al capdavant de Coetus, la seva nodrida orquestra de percussions ibèriques, que no para de créixer.


El concert de Coetus a L'Auditori servirà per celebrar els deu anys de trajectòria de la formació, i s'inscriu en les programacions dels festivals Tradicionàrius i BarnaSants. S'hi estrenarà a més nou repertori, que formarà part d'un nou disc que enregistraran a la tardor, i es presentaran 'oficialment' els quatre nous integrants d'aquesta gran família: els cantants Carles Dénia i Rusó Sala, el guitarrista Mario Mas i el saxofonista Martí Serra. De fet, excepte Rusó Sala, la resta d'incorporacions ja han anat rodant-se amb el grup. El seu pas per la passada Fira Mediterrània de Manresa, per exemple, va ser apoteòsic. La formació actual de Coetus la integren 19 músics a l'escenari.

Fins ara aquesta singular agrupació que fa de la tradició ibèrica una festa incomparable ha enregistrat dos treballs: Coetus (Temps Record, 2009), que va suposar tot un descobriment per a molta gent per la riquesa amb què connectaven patrons i sonoritats d'arreu de la península Ibèrica, i Entre tierras (Temps Record, 2012), on van fer un pas més ampliant l'espectre tímbric i introduint elements harmònics, a més d'anar incorporant mirades a les grans tradicions americanes.

Al llarg de deu anys, per Coetus hi han passat grans instrumentistes i cantants –Sílvia Pérez Cruz, Judit Neddermann, Carola Ortiz...–. També han tingut la sort de fer una intensa gira pel Brasil i han col·laborat amb personalitats com Marina Rossell, l'andalús Raúl Rodríguez i els argentins Juan Quintero i Luna Monti. Però si hi ha un músic que els ha marcat, aquest ha estat el gran Eliseo Parra, cantant i frontman del grup fins l'any passat. A partir d'ara, la incorporació de la veu i la concepció creativa de Carles Dénia obre nous horitzons... 


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat