Actualitzat el 27/02/2017

Un mar d'exilis

Les XII Trobades de Música Mediterrània, a Torroella de Montgrí del 30 de març a l'1 d'abril

Les Trobades de Música Mediterrània, organitzades pel Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí, celebraran la XII edició del 30 de març a l'1 d'abril i tindran l'exili com a fil conductor de la programació, amb concerts, tallers i una presència important de les músiques catalana, grega i kurda. 

Iannis Papaioannou serà un dels participants a les Trobades 2017

La Mediterrània ha viscut i viu històries constants de gent que fuig de la guerra, la misèria, la intolerància o la repressió. Tenint en compte aquesta història i la situació actual al Mediterrani, l'organització de les XII Trobades de Música Mediterrània vol "posar en valor la riquesa cultural i humana que aporta qualsevol persona que arriba a casa nostra havent abandonat tot el que tenia".

Segons avança l'organització de les trobades, enguany no hi haurà una àrea geogràfica o una cultura específica convidada, sinó que "la programació se centrarà en músiques d'exilis actuals o recents, mostrant les veus, músiques i danses de palestins, grecs, kurds, sirians i armenis, tot recordant, alhora, el nostre propi passat, no gaire llunyà, de fugides i camps indignes sota la sorra de les platges". 

Així, es presentarà els concert Newroz Kurdistan, amb Gani Mirzo i Ibrahim Keivo, en què se celebrarà musicalment l'any nou del poble kurd (31 de març, sala de Torroella de Montgrí, 23.30 h). També actuarà a les Trobades l'eclèctica formació Barcelona Gipsy Balkan Orchestra (1 d'abril, Auditori Teatre Espai Ter, 22 h).

La presentació de les Trobades (31 de març a l'Auditori del Museu de la Mediterrània, 19.30 h) anirà a càrrec de l'investigador i activista iraquià Pius Alibek. El dissabte 1 d'abril al matí Iannis Papaioannou oferirà una xerrada audició titulada "Viatge pels exilis de Grècia". I també hi haurà els tallers de cançó "Palestina melismàtica", amb NaVil; "Cançons de l'exili català", amb Ramon Manent, i "Canta, Kurdistan!", amb Gani Mirzo.

Pel que fa a la dansa, hi haurà tallers dedicats al "Ball pla: el seny i la rauxa", amb Laida Tanco; "Danses de la nit del foc kurd", amb Ibrahim Keivo, i "Dabkeh palestina, o resistir ballant", amb Sanà Hussein. I en el camp dels instruments, "Cordes hel·lèniques" amb Iannis Papaioannou; "Ritme per a la dansa grega" amb Stelios Togias, i "Picant panderos", amb Guillem Ballaz.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat