Actualitzat el 14/03/2017

Un foc que reneix

Corrandes són Corrandes estrena el senzill "Ball de falles de Sant Joan"

L'hivern ja s'acaba... i queda una mica menys perquè arribin les falles de de Sant Joan al Pallars. El grup Corrandes són Corrandes, en col·laboració amb el projecte de revitalització de la figura del folklorista Enric Vigo de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, acaba d'estrenar una peça de reproposta musical al voltant de la festa i els balls de les fogueres de Sant Joan i Sant Pere als pobles pallaresos.


Ballar i cantar després al voltant de les falles de Sant Joan era una activitat esperada i desitjada al Pallars. Corrandes són Corrandes estrena un senzill amb "Balls de falles de Sant Joan", una proposta artística basada en les tonades i lletres recollides per Enric Vigo i Vicenç Bosch i que formen part de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya.

L'Ecomuseu de les Valls d'Àneu està duent a terme un projecte de revitalització de la figura d'Enric Vigo (1865-1926) amb una revisió i difusió de la feina duta a terme pel folklorista pallarenc (amb el suport de l’IRMU i l’IPEC). Anaís Falcó, etnomusicòloga i artista de Corrandes Són Corrandes, està col·laborant amb el projecte. Aquests balls cantats són descrits per Enric Vigo i Vicenç Bosch, i expliquen que es ballaven al voltant de les fogueres (falles) de Sant Pere i Sant Joan. Aquests balls eren fets en cercle i amb un protagonisme femení rellevant. Llocs com Alós d'Isil han apostat per reproposar aquesta dinàmica amb l’actual baixada de falles ja el passat estiu. Les lletres són canviants, variables, amb certes possibilitats de ser versos adaptats, o potser fins i tot improvisats. Amb la idea il·lusòria d'imaginar aquestes dinàmiques Corrandes Són Corrandes s'ha inspirat per crear aquesta proposta sonora.

La formació del grup vallesà Corrandes Són Corrandes en aquesta peça la integren Anaís Falcó (veu, violí i percussions), Christian Simelio (veu), Gerard Díaz (contrabaix i veu) i Marc Torrent (viola de roda i veu). Fa uns mesos van estrenar el clip de "Corrandes de Viladecavalls", i el proper 10 de juny estrenaran al festival Tradicionàrius un nou espectacle de ball i cançó amb text improvisat, en una nit que compartiran a més amb el duet Fetén Fetén.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat