Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 20/04/2017

Don Ata, sempre present

Lidia Borda interpreta Atahualpa Yupanqui el divendres 21 d'abril al Tradicionàrius

Gegantina patum del folk i la cançó americana, Atahualpa Yupanqui és autor de cançons que no paren de créixer i inspirar arreu. La cantant Lidia Borda, reconeguda figura del tango, oferirà el seu homenatge particular al cantor aquest divendres 21 d'abril, en coproducció del XXX Tradicionàrius amb el cicle Hamaques de la Casa Amèrica Catalunya.
Atahualpa Yupanqui, de jove 

"Los ejes de mi carreta", "Chacarera de las piedras", "Camino del indio", "El arriero", "Piedra y camino"... del Grup de Folk a Peret i Paco Ibáñez, de Sílvia Pérez Cruz a Mayte Martín... el poder encisador de les cançons essencials i adolorides d'Atahualpa Yupanqui –que també va ser un extraordinari guitarrista esquerrà– sembla no tenir fi. El cas és que Héctor Roberto Chavero, que aquest era el seu nom no artístic, va fer història amb molts pocs ingredients: una veu, una guitarra, poc més de quatre patrons (milonga, zamba, vidala, chacarera...) i unes lletres que condensaven poèticament el paisatge. 

La cantant Lidia Borda, una de les veus més refinades i autoritzades de l'actual escena tanguera, tampoc no ha pogut ni volgut escapar d'aquesta poderosa influència, i l'any 2014 va publicar el disc Atahualpa (Acqua Records), amb dotze versions del músic i una composició pròpia que li ret homenatge. 'Atahualpa no te has ido, dejaste un verso en el alba...'

Borda recrea el repertori d'Atahualpa Yupanqui amb la complicitat del piano i la direcció musical de Daniel Godfrid, que l'acompanyarà a la presentació aquest divendres al Tradicionàrius. I a més, com a convidat especial, hi haurà també un dels màxims exponents de l'escena tanguera barcelonina: el bandoneonista Marcelo Mercadante.

Una de les cançons d'Atahualpa que la cantant versiona és aquesta, "El alazán":
FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat