Actualitzat el 01/04/2017

Acords i desacords dels coblístics desacoblats

Esteve Molero, Xavi Torrent i Jordi Guixé, aquest dissabte al programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

El passat dijous 30 de març la platea del CAT va acollir la gravació amb públic del programa Tradicionàrius a Ràdio 4. La gravació, amb les intervencions del director, trombonista i compositor Esteve Molero, el flabiolaire Xavi Torrent i el tenorista Jordi Guixé, s'emet aquest dissabte 1 d'abril (14 h).
Jordi Guixé, Esteve Molero, Jordi Roura, Jordi Martí Fabra i Xavi Torrent, al CAT Foto: Josep Tomàs

Aquesta va ser la primera de les dues sessions que, sota el títol 'Coblístics desacoblats', s'han programat en el 30è Festival Tradicionàrius, amb l'organtizació de Ràdio 4 i Sons de la Mediterrània. La segona serà el proper 20 d'abril i servirà per comentar els precedents històrics dels experiments que s'han fet al voltant de la cobla i els seus instruments.

A la primera trobada, Molero, Torrent i Guixé van explicar les motivacions de les seves creacions recents, però van debatre també sobre les singularitats i les perspectives que han acompanyat i que poden acompanyar instruments com la tenora i el flabiol quan s'acosten al llenguatge del jazz. A més, també va intervenir des del públic l'històric flabiolaire Jordi León. Va ser un debat interessant perquè, lluny de l'autocomplaença, es van mostrar punts de vista crítics i diversos al voltant de la música...


Una finestra al món del folk

El programa  Tradicionàrius , en conveni amb el  CAT, es pot escoltar cada dissabte a Ràdio 4, de 14 a 15 h, i es pot escoltar i descarregar a través d'internet aquí. A més, ofereix entrevistes en profunditat amb destacats artistes de l'escena folk i de la música popular catalana en col·laboració amb el web  Sons de la Mediterrània.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat