Actualitzat el 03/04/2017

Boban Markovic Orkestar, al FIMPT

La 37a edició de l'històric festival, a Vilanova i la Geltrú del 16 al 18 de juny

Ja s'han donat a conèixer uns quants detalls de la propera edició del Festival Internacional de Música Popular i Tradicional de Vilanova i la Geltrú. Se celebrarà a les portes de l'estiu (del 16 al 18 de juny), incorporarà la plaça del Port com a escenari principal i Boban Markovic en serà el cap de cartell.
Boban i el seu fill Marko Markovic. Nissaga de trompetistes

"Tinc la sensació que som davant un renaixement del FIMPT, i aquest renaixement es mereixia un cap de cartell com Boban Markovic." Aquestes són les paraules de Jordi Paulí, director artístic del FIMPT, durant la roda de premsa de la seva 37a edició.
 
La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Teresa Llorens, ha explicat que el FIMPT arriba enguany carregat de novetats. La primera, el pressupost: “La remuntada del Festival no és una aposta només del nostre Ajuntament, sinó també de les altres administracions implicades, fet que suposarà un salt qualitatiu en el posicionament nacional i internacional”. La partida pressupostària del festival ha passat dels 30.000 euros de l'any passat als 50.000 euros d'aquest 2017. 
 
El FIMPT 2017 se celebrarà els dies 16, 17 i 18 de juny, recuperant les dates d’estiu, “que molta gent enyorava”, segons Paulí, per aprofitar el bon temps. Justament amb la voluntat d’omplir de públic aquest festival de carrer, la plaça del Port s’hi suma com a escenari principal, i la plaça de la Vila, on darrerament s'havia instal·lat l'escenari principal, es mantindrà per als concerts de format més petit i de caire més íntim, “perquè recuperar-la com a punt neuràlgic va ser un encert l’any passat”. 
 
A l'espera de saber el cartell complet del 37è FIMPT, Jordi Paulí ha anunciat que la Boban Markovic Orkestar, liderada pel virtuós trompetista serbi, conegut per actuar a diverses pel·lícules d'Emir Kusturica, serà el cap de cartell d'aquesta edició. “És una aposta segura”, afirma el director artístic.

Sonen així:


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat