Actualitzat el 12/04/2017

La rumba mai no mor

Rumba Club reapareix en una nit especial amb el nou disc d'Arrels de Gràcia i Txarly Brown DJ

Com la rumba mateixa, el Rumba Club, el cicle de concerts i sessions rumberes a Barcelona, té una història accidentada que ha passat per diversos espais i circumstàncies. Avui 12 d'abril, tot just una setmana abans de complir els 10 anys, reapareix en una nit especial a La[2] de l'Apolo amb la presentació del nou disc d'Arrels de Gràcia, seguida de sessió rumbera amb Txarly Brown DJ.  
Peret Reyes, Ricardo Batista 'Tarragona', Sam 'Mosketón' García i Ricardito 'Tarragona Jr.', al camerino de la sala KGB el 19 d'abril de 2007 en la inauguració del Rumba Club. Foto: Arxiu Txarly Brown

L'impulsor d'aquesta singular iniciativa, Txarly Brown, va explicar en aquest article algunes aventures, desventures i interioritats de la pila de concerts que, sota el paraigua del Rumba Club, s'han fet en diverses etapes –i en diversos dies de la setmana– a les sales KGB, Apolo, Plataforma i Barts.

Tot i que actualment es manté en estat latent, aquest dimecres 12 d'abril reapareix amb una vetllada especial a la 2 de l'Apolo amb la presentació, a partir de les 22 h, del segon i esperat disc d'Arrels de Gràcia, Si fa no fa (Achilisound, 2017), que es regalarà amb l'entrada. L'àlbum ha estat produït per Jack 'Chakataga' Tarradellas i el cantant del grup, Ximenis. Al nou àlbum el grup gracienc hi incorpora pinzellades pop i gipsy rock, especialment present, per exemple, en la guitarra elèctrica i els cors d'"Ingrid", en la bateria i el baix de "Volando" o en el riff sintetitzat de la instrumental "Flotando". A més de cançons que s'han donat a conèixer els darrers mesos, com "Cafè de cafeteria" i "La pulga", el disc es remata amb una nova lectura a càrrec de Makala del clàssic del grup "La moto".

  Arrels de Gràcia

Després del concert d'Arrels de Gràcia, la festa culminarà amb sessió de dijei amb la rumba dels darrers deu anys de la mà de Txarly Brown.

Navega per les etiquetes

Rumba ClubArrels de GràciaTxarly Brown

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat