Actualitzat el 13/04/2017

Vuit dijous primaverals

El cicle Etnomusic del Museu Valencià d'Etnologia, del 27 d'abril al 15 de juny

Amb el cantant i multiinstrumentista de Madagascar Kilema s'obrirà el proper 27 d'abril una nova edició del cicle Etnomusic, que organitza el Museu Valencià d'Etnologia. Fins al 15 de juny, hi haurà vuit concerts representatius de diverses tradicions musicals: timple canari, polirítmia africana, música modal de l'orient mediterrani, cançons sefardites, dolçaina valenciana, etc. 
Efrén López Foto: Simonetta Salinari

A primer cop d'ull el cartell del cicle Etnomusic, amb vuit concerts repartits en vuit dijous primaverals als patis del Centre Cultural la Beneficència (entrada gratuïta i aforament limitat), ofereix un panorama prou divers de propostres de música d'arrel. El dijous 27 d'abril s'encetarà amb Kilema, representant de la cultura musical de Madagascar, àmplia i robusta però no gaire coneguda; el 4 de maig, el timplista i folklorista canari Benito Cabrera presentarà el seu nou treball, Espirales (SGAE, 2016); l'11 de maig el gallec Davide Salvado retrà homenatge a la tradició de les pandereteiras interpretant l'àlbum Lobos (Boa, 2015); el 18 de maig Ramiro Naka, originària de Guinea Bissau, hi presentarà la seva especial amalgama de ritmes i estils; el 25 de maig el gran Efrén López, incansable cercador i recreador de modes i sons del Mediterrani a l'Àsia Central, es presentarà en format de quartet amb Kelly Thomà, Míriam Encinas i Meira Segal; la cantant Mara Aranda presentarà l'1 de juny el seu nou disc, Sefarad (SGAE, 2016), on poua en el repertori sefardita marroquí; el 8 de juny una altra cantant amb nom igual, Mara, oferirà la seva lectura de la tradició vocal de l'Alentejo, al sud de Portugal, i, finalment, el 15 de juny el cicle acomiadarà la primavera amb Xiromita Trad Project, el projecte del dolçainer Miquel Gironés que reuneix amb ell les veus de Miquel Gil i Rafa Arnal, la guitarra flamenca de Toni Porcar, la viola de roda d'Abel Garcia, el baix de Gusmà Gil i la percussió de Víctor Traves... Supergrup!

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat