Actualitzat el 19/04/2017

Segon round dels coblístics desacoblats

Florenci Trullàs i Jordi Molina, al segon programa en directe del 'Tradicionàrius a Ràdio 4'

Després de la gravació amb públic, el passat 30 de març, del programa 'Tradicionàrius a Ràdio 4', que va reunir sota el títol de Coblístics desacoblats els músics Esteve Molero, Xavi Torrent, Jordi Guixé i Jordi León, aquest dijous 20 d'abril arriba la segona part, amb la participació de dos cracks: Florenci Trullàs i Jordi Molina.
Florenci Trullàs

La cita és aquest dijous 20 d'abril a partir de les 19 h al CAT i l'entrada és lliure. La segona part dels Coblístics desacoblats, que l'espai Tradicionàrius a Ràdio 4 i Sons de la Mediterrània han programat dins del XXX Tradicionàrius, comptarà amb la participació d'un parell de músics de trajectòria dilatada i un munt d'experiències artístiques a dins, a fora i al voltant de la cobla: Florenci Trullàs i Jordi Molina.

Florenci Trullàs (Manresa, 1937) ha estat trompetista de la històrica cobla Montgrins i violinista de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu, entre altres. També ha escrit sardanes, ha estat molt implicat amb el món de les havaneres i ha format part de grups com Los Comodines i Slalom. La seva filla, Eva Trullàs, és una reconeguda cantant, que ha treballat en el camp dels músicals i també en projectes com l'Erotic-Giust de Marcel Casellas

Tres moments en la carrera de Florenci Trullàs: l'any 1953, al Palau de la Música, a punt d'entrar a l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu; com a trompetista dels Montgrins, i tocant el violí amb el grup Slalom.

Per la seva banda, el tenorista Jordi Molina (Blanes, 1962) és ben conegut dels afeccionats a la bona música. Al llarg de la seva carrera, ha anat combinant l'estudi de la cobla i la tenora amb la participació en projectes vinculats a la música contemporània, el jazz, el folk... fins arribar a la conclusió que ell és, ni més ni menys, que un músic. Un músic que pot expressar-se de maneres ben diferents... La plasmació musical d'aquestes idees poden escoltar-se i gaudir-se al seu darrer disc, Matèria del temps (DiscMedi, 2016), un treball on la tenora sobrevola patrons musicals i territoris diversos, de l'Empordà al País Valencià, en companyia s'un sextet de categoria.

 
Gravació del primer programa 'Coblístics desacoblats', el passat 30 de març al CAT Foto: Josep Tomàs

Podeu escoltar la primera part dels Coblístics desacoblats , amb les músiques i els comentaris de Xavi Torrent, Esteve Molero, Jordi Guixé i Jordi Guixé, en aquest enllaç.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat