Actualitzat el 21/04/2017

Sardanes a la plaça de la Catedral... Gravem!

La Principal del Llobregat grava un disc en directe a l'emblemàtic espai barceloní

Ja fa 47 anys que la cobla La Principal del Llobregat ofereix una actuació a la plaça de la Catedral de Barcelona coincidint amb la primavera. Aquest dissabte 22 d'abril a les 18 h hi tornarà. Però aquest cop serà encara més especial, perquè s'hi gravarà un disc en directe.  


El disc es dirà Directe i la idea és recollir l'ambient d'aquesta trobada organitzada per l'Obra Sardanista Violetes del Bosc: la música de la cobla, però també la presència dels balladors que hi acudeixen i de les files de turistes que s'ho miren o ho graven amb el mòbil. El repertori de l'àlbum, la publicació del qual està prevista per al maig, comprendrà les obres "Agost a Calella", d'Eduard Martí; "Espurnes perpètues", de Jordi Molina; "Amor d'àvies", de Marc Timón; "3/4 de 100", d'Enric Ortí; "Camí d'anada", de Josep Cassú; "Sant Pol, quina hora és?", de Jordi León; "La plaça de Banyoles", d'Agapit Torrent; "L'aplec de Palafrugell", de Ricard Viladesau, i "Dos de l'Empordà", de Francesc Mas Ros.

Fundada el 1929, la La Principal del Llobregat és una de les formacions més reconegudes del panorama coblístic, no només pel seu calendari d'actuacions, sinó també per les seves inquietuds artístiques. En aquest sentit, un dels seus darrers treballs és Manuel de Falla i Catalunya (Audiovisuals de Sarrià, 2014), un disc amb el corresponent concert d'investigació i divulgació musical ideat per Esteve Molero, que connecta la sonoritat de la cobla amb obres com El amor brujo, El sombrero de tres picos i Atlàntida.

Navega per les etiquetes

Principal del LlobregatBarcelonaSardanes

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat