Actualitzat el 21/04/2017

Potència i encant del folk

El XVI Xàbia Folk, del 5 al 7 de maig

És un dels cicles de música popular més fiables i amb més personalitat dels que es fan als Països Catalans. Sempre atent a la potència i l'encant de propostes ben triades, el Xàbia Folk ja ha presentat la XVI edició, amb quatre concerts del 5 al 7 de maig i un pròleg-presentació, aquest mateix 21 d'abril, amb Milo Ke Mandarini
Milo Ke Mandarini

Tal com explica el regidor de cultura de l'Ajuntament de Xàbia, Quico Moragues, a la presentació d'enguany, el Xàbia Folk es va concebre per mostrar "el potencial de la música d'arrel de la península Ibèrica i, en la mesura del possible, la que es feia en altres països de l'entorn europeu i mediterrani".

Enguany el programa és especialment fidel a aquests objectius. La Casa de Cultura acollirà un pròleg-presentació amb l'actuació de Milo ke Mandarini (divendres 21 d'abril, 20 h), un jove duet format per Carlos Ramírez i Isabel Martín que interpreta repertoris ibèrics i es projecta alhora cap al llevant amb elements de la música otomana, els cants sefardites, etc. Actualment presenten el seu primer disc, La Vereda de la Gitana (autoeditat, 2016). En directe, aquest duet provinent de dos pobles de Toledo es transforma en quartet amb les aportacions de dos músics més de categoria, autoritats pel que fa a aquesta mena de repertoris: Míriam Encinas i Christos Barbas

Pel que fa al festival pròpiament dit, el cap de setmana del 5 al 7 de maig permetrà escoltar el virtuós timplista canari Benito Cabrera (5 de maig, plaça de la Constitució, 22.30 h); el grup Musicants (6 de maig, plaça de la Constitució, 19 h), projecte encapçalat per Manolo Miralles que reformula i recrea músiques tradicionals valencianes i mediterrànies; l'emblemàtic grup de folk castellà La Musgaña (6 de maig, plaça de la Constitució, 22.30 h), i, per acabar, un altre gran i històric conjunt castellà, el quartet de veus i percussions Vigüela (7 de maig, 12 h), sonant en la intimitat de l'Ermita de Santa Llúcia per presentar l'àlbum Temperamento (ARC Music, 2016).

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat