Actualitzat el 12/05/2017

21 BOuTONS graven el seu quart CD en directe

Van iniciar la gravació amb un ball a Bèlgica i el dissabte 13 de maig la completen al Tradicionàrius

El duet 21 BOuTONS, integrat pels acordionistes Marinette Bonnert i Pere Romaní, publicarà el seu quart disc al juliol. I no serà un treball qualsevol, perquè serà gravat en directe en dos concerts. El primer va ser el passat 4 de març a Wasseiges (Bèlgica) i el segon, aquest dissabte 13 de maig al Tradicionàrius.


El duo catalanobelga 21 BOuTONS celebra onze anys de vida, amb més de 200 concerts i balls i 50 cursos arreu d'Europa. Per celebrar l'efemèride, han decidit gravar el seu nou disc en directe, recollint l'ambient dels balladors, d'alguna manera el seu hàbitat natural. Després d'actuar a Bèlgica fa un parell de mesos, al concert del CAT els acompanyaran també uns quants músics convidats que aniran apareixent per l'escenari: Gemma Carreras (veu), Marc Riera (flabiol i tamborí), Héctor Beberide (mandolina, guitarró i mandola), David Arso (contrabaix), Michel Jacqmain (cistre i guitarra, músic belga que ja va participar a la primera gravació i que ara hi torna) i Anna Romaní (mestra de danses). 
 
El nou CD alternarà peces de les dues actuacions, es dirà Onze, i al CAT ja es podrà comprar anticipadament, amb descompte. La sortida del disc serà al juliol. La meitat catalana del grup, Pere Romaní, explica que el disc el graven als dos llocs perquè "és una manera d'oferir-lo als dos públics; els anteriors treballs d'estudi els havíem fet sempre a Catalunya". A més, el repertori anirà en concordança amb cada lloc: a Wasseiges es va prioritzar el repertori belga, i al CAT, el català. "No hauríem a fer un disc en directe si fos el primer o el segon, perquè gravar així té un cert risc –continua l'acordionista–, però creiem que ja tenim prou rodatge i estem preparats. D'altra banda, tenint en compte que la majoria d'actuacions que fem són balls, té molt de sentit mirar de recollir l'ambient dels balladors i el públic."

Els dos acordionistes s'han fixat en diversos discos gravats en directe per altres grups de folk amics, però la referència principal ha estat la del grup Shillelagh, amics propers de la ciutat de Lille, que curiosament han enregistrat tres àlbums en directe abans de gravar-ne un d'estudi.

L'encarregat de donar uniformitat i tenir cura del so de totes dues gravacions serà Pau Vinyoles, que ja va encarregar-se de la gravació del tercer disc del duo (els dos anteriors els havia fet el seu pare). Vinyoles ha participat ja en una pila de gravacions als Països Catalans, però aquesta ha estat la seva primera incursió a l'estranger.

Navega per les etiquetes

Tradicionàrius21 BOuTONS

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat