Actualitzat el 24/05/2017

Suit grallera

Enric Montsant i Xavier Pijuan, a la Taverna del CAT

Aquest dimecres 24 de maig, a la Taverna del CAT, duo de gralles gestat a Granollers. Enric Montsant i Xavier Pijuan presenten Suit de suits, tres suits arranjades per Montsant sobre melodies tradicionals catalanes i renaixentistes.  
Xavier Pijuan i Enric Montsant

Enric Montsant
és, entre moltes altres coses relacionades amb el folk i la música tradicional, una figura important en l'ensenyament de la gralla. Xavier Pijuan va començar sent alumne seu i ha acabat sent un company còmplice. D'aquí n'ha sorgit Suit de suits, un treball que van publicar la tardor passada i que reuneix tres grups de peces arranjades per a gralla. Avui animaran la Taverna del CAT amb aquest repertori.

La primera suit es diu Suit Romancera, i està integrada per romanços tradicionals de Catalunya: "La Dama d'Aragó", "La cançó del lladre", "La ploma de perdiu" i "l'Hostal de la Peira". La segona porta el nom de Suit Camperola i parteix d'una proposta del flabiolaire i compositor Jordi León que va arranjar per a cobla de sardanes, integrant les cançons tradicionals "L'hereu Riera", "La Margarideta", "La filadora", "La gata i el belitre" i "Sant Ferriol". Finalment, la tercera suit es titula Suit d’Uppsala i recull melodies del Cançoner d’Uppsala, on hi ha peces del renaixement d’autors anònims.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat