Actualitzat el 12/06/2017

Trenta anys en quaranta-una cançons

El festival Tradicionàrius edita un doble CD antològic

Fins fa alguns anys, el Tradicionàrius publicava a cada edició un treball discogràfic amb els grups participants. Enguany, coincidint amb la trentena edició, s'ha recuperat el costum, amb el doble 30 anys Tradicionàrius (DiscMedi, 2017), una antologia amb mostres de les músiques que han sonat a cada festival des del 1988.  
Portada del disc '30 anys Tradicionàrius' (DiscMedi, 2017)

L'encarregat de seleccionar els temes, el periodista i musicòleg Josep Vicent Frechina, ha hagut de fer un triple equilibri –generacional, territorial i estilístic– per mirar de fer aquests discos el màxim de representatius. Les 41 peces triades abasten el conjunt dels Països Catalans, estan ordenades cronològicament i van del 1988 al 2017. I per la part que ens toca, hem de destacar que les tres darreres peces corresponen a tres guanyadors del Concurs Sons de la Mediterrània: RIU, Roba Estesa i Criatures.

Aquests tres grups es troben al final d'un àlbum que va desplegant una gran diversitat musical i una llista de noms que funcionen com un passeig sonor per la història del festival: Primera Nota, Jaume Arnella, La Rural, Biel Majoral, Urbàlia Rurana, Rosa Zaragoza, Bitayna, Orquestra Simfònica de la Canya, Clau de Lluna, Xarop de Canya, Música Nostra, Es Corbilhuèrs de Les, Els Trobadors, Els Ministrers de la Vila-nova, Els Ministrils del Raval, Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, Els Cosins del Sac, Tercet Treset, Tralla, El Pont d'Arcalís, Solistes de la Costa, De Soca-rel, Miquel Gil, L'Ham de Foc, Les Violines, S'Albaida, Pomada, Grallers de l'Acord, La Coixinera, De Calaix, La Romàntica, Els Ministrils del Rosselló, Al-Mayurqa, La Carrau, Pep Gimeno 'Botifarra', Marcel Casellas i la Principal de la Nit, La Portàtil FM, Claudio Gabriel Sanna i la Cobla Catalana dels Sons Essencials.

Navega per les etiquetes

TradicionàriusDiscmedi

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat