Actualitzat el 16/06/2017

La retrospectiva catalana d'Eliseo Parra

El músic actua aquest 16 de juny al XXX Tradicionàrius

Eliseo Parra farà aquest divendres 16 de juny al CAT "un recorregut vital per les seves músiques en català". Serà la manera com el carismàtic músic festejarà la trentena edició del Tradicionàrius. A més de la seva banda, hi haurà uns quants convidats especials...


Xavier Batllés
, Toni Xuclà, Eduard Altaba, Xavi Garriga, Antonio Palacín i Jordi Fàbregas són alguns dels músics que han col·laborat en un moment o altre amb Eliseo Parra i que l'acompanyaran a l'escenari del CAT. També hi serà la seva banda, formada pel multibufador Xavi Lozano, el baixista Guillem Aguilar, el guitarrista José Luis Ordóñez i el percussionista Aleix Tobias.

L'empremta d'Eliseo Parra (Sardón de Duero, 1949) en la música popular ibèrica és immensa. La seva influència ha estat decisiva, per exemple, perquè hagi sorgit una iniciativa com la del grup Coetus. Abans, i en l'àmbit dels Països Catalans, va tenir una participació important al costat de moltíssims músics a partir dels anys setanta.

Al número 23 de la revista Folc, Parra explicava al periodista Ferran Riera: "Als anys seixanta, a Barcelona, potser hi havia dos mil grups fent rock'n'roll, i un grapat de llocs on actuar. Hi havia molta activitat. I m'hi vaig ficar. Tinc una foto del 1968 on ja surto tocant la guitarra elèctrica en un poble de Catalunya. Jo llavors estudiava per a delineant, però quan vaig aconseguir el títol vaig dir a mon pare: 'Ja el tinc, ara vull ser músic'. I ell no hi va posar cap obstacle". Al llarg dels anys següents, instal·lat al bell mig de l'Ona Laietana i l'ambient de la sala Zeleste, va formar part de mil iniciatives musicals, principalment com a bateria i cantant, vivint a Barcelona, València, Mallorca, Llavaneres...  

En aquest mateix número, el musicòleg Josep Vicent Frechina va fer una tria de diversos enregistraments discogràfics amb aportacions significatives del músic:

Mi Generación: Mi Generación (Palobal/Belter, 1971)
Ramon Muntaner: Presagi (Edigsa, 1976)
Marina Rossell: Penyora (CBS, 1978)
Josiana: Cançòns d'amor e de tèrra (Edigsa, 1978)
Al Tall: Posa vi, posa vi, posa vi... (Ariola, 1978)
Al Tall: Quan el mal ve d'Almansa... (Ànec, 1979)
Maria del Mar Bonet: Saba de terrer (Ariola, 1979)
Sardineta: Sardineta (Saude, 1979)
Ovidi Montllor: 4.02.42 (Ariola, 1980)
La Murga: Almanac (Edigsa, 1981)
Maria del Mar Bonet: Gavines i dragons (Ariola, 1987)

Navega per les etiquetes

Eliseo ParraTradicionàriusfolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat