Jordi Martí Fabra | Actualitzat el 28/06/2017

Arrels al vent

L'exquisit Trio MJC, aquest 7 de juliol al Centre Cívic Sandaru de Barcelona

El cicle musical Hamaques, que organitza la Casa Amèrica Catalunya, acomiada la temporada aquest 7 de juliol amb una formació exquisida, el Trio MJC: piano, vents i bandoneó que agafen els abundants patrons de la música popular argentina i els fan volar amb total fantasia. La cita és al Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona (20.30 h).
Trio MJC

El darrer guanyador del Concurs Sons de la Mediterrània, el duet Criatures, parla de 'cambra d'arrel' com una manera possible de qualificar la seva música. I de fet, la tendència d'abordar la música popular o tradicional amb maneres de fer característiques d'altres àmbits, com la clàssica i el jazz, és una via que s'ha anat explorant des de fa temps, tot i que sembla que els darrers anys va creixent arreu.

Un exemple magnífic de 'cambra d'arrel' és també el Trio MJC, format per Mauro Ciavattini (vents), Pau Jaurena (bandoneó) i Jorge Martínez (piano). Crescuts i formats a la ciutat argentina de Córdoba van engegar aquest projecte l'any 2006. A més de publicar dos discos altament recomanables –Arreglos (autoeditat, 2007) i ...el viento los amontona (Acqua, 2011)– han engegat projectes simfònics, pedagògics... i han establert ponts amb la cultura colombiana, particularment amb la ciutat de Medellín.

En format de trio, destaquen per la capacitat d'interpretar composicions pròpies de màxima riquesa a partir de gatos, chacareras, zambas, carnavalitos... Aquí en teniu un exemple:


  

Navega per les etiquetes

Trio MJCBarcelonafolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat