Actualitzat el 23/06/2017

Sant Joan folk

Deu revetlles recomanades per Sons de la Mediterrània

La nit de Sant Joan és nit d'alegria, foc... i a molts indrets s'animen amb música d'arrel. No són tants com ens agradaria, però hi són. Aquí van deu propostes de revetlles especialment recomanades per Sons de la Mediterrània. Folk, ball de bot, cançó improvisada, rumba catalana...
Cobla Catalana dels Sons Essencials i Mesclat

A la plaça del Sol de Gràcia (22 h), el Tradicionàrius tancarà la seva trentena edició, que ha durat el doble del que és habitual, amb una revetlla animada per la unió dels grups Mesclat i Cobla Catalana dels Sons Essencials, a més de les colles de foc La Vella de Gràcia i La Diabòlica de Gràcia.

A Girona, el tradicional Folk de Sant Joan que organitza l'associació QRambla. Al Jardí de les Pedreres, les activitats començaran de tarda a la plaça del Vi amb jocs tradicionals i més tard es desplaçarà als Jardins de Fora Muralla amb sopar popular, foc, bruixes, diables i la música d'un grup històric del folk català reunit per a l'ocasió, Clau de Lluna, i de Dijjazònic.   

A Palma, la revetlla de Sant Joan marca l'inici de les festes d'estiu. Al Parc de Mar, hi haurà ball de bot amb l'agrupació Revetla de Sant Antoni a partir de les 20.30 h, seguit de correfoc amb totes les colles de dimonis de la ciutat.

A la plaça Campreciós de Sant Just Desvern, una botifarrada popular donarà pas a cançons de text improvisat amb el grup Corrandes són Corrandes.

A Valls, en plena celebració de la festa Major, la revetlla de Sant Joan és el moment del cant i la ballada de les Completes, de l'església de Sant Joan a la plaça del Blat. A més, passada la mitjanit, l'aparcament del barri antic acollirà el Concert del Solstici. Entre altres, hi actuaran l'històric grup de rumba Los Manolos i el grup de folk-rock Ebri Knight.

A Massalfassar, a l'Horta, l'activa colla de dimonis amb seu al cafè L'infern celebra la seva festa de Sant Joan el dissabte 24 de juny a partir de la tarda amb correbars, tabals i dolçaines, correfoc i música al carrer.

I a l'Alguer, a Sardenya, la plaça de Santa Maria la Palma acollirà el concert Xàtxares i cançons, amb la coral L'Alguer Terra Mia, que precedirà el sopar amb plats i dolços de la cuina algueresa i la tradicional encesa de la foguera, organitzada per l'Obra Cultural de l'Alguer i l'associació Impegno Rurale.

Perpinyà, al Rosselló, és una altra ciutat que compta amb Sant Joan com a patró, i també una de les primeres on arriba la Flama del Canigó. La nit de revetlla, a més de l'espectacle pirotècnic i àudiovisual al Castellet, hi ha una atapeïda programació d'activitats vinculades a la cultura popular i les actuacions, entre altres, de Rumba Mayor.

Molt més al sud, a Alacant, també es fa festa gran i es culmina amb la crema de les seves falles, nanos i gegants, mascletàs i concerts i festes a les barraques. A l'hort comunitari de Carolines, per exemple, se n'organitza una de bona.

A Ísil, com a altres pobles pirinencs, la nit de Sant Joan és nit de falles. Enguany s'hi podrà visitar precisament una exposició sobre les Festes del Folc als Pirineus a l'església de Sant Joan. I a la nit, el repic de campanes anunciarà l'encesa de la falla major i l'inici de la baixada de falles des del Faro. L'arribada dels fallaires, rebuts per les fadrines, se celebrarà amb danses tradicionals: la Marxa dels Fallaires, el Ball de Bastons, el Ball Pla i la Bolangera.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat