Joaquim Vilarnau | Actualitzat el 29/06/2017

Kepa Junkera s'endinsa a la tradició catalana

El nou doble-disc de l'acordionista se centrarà en música tradicional dels Països Catalans

Kepa Junkera és un dels músics tradicionals del País Basc amb més trajectòria i reconeixement. La seva obra sempre ha tingut ressò als Països Catalans i sovint ha col·laborar amb músics del nostre país. Ara es troba en l’última fase de la preparació del seu proper disc, un doble-CD basat en el repertori popular dels Països Catalans i fet en col·laboració de moltíssims artistes.

Kepa Junkera. Foto: Arxiu de l'artista

“Des que vaig venir per primer cop a Vilanova l’any 1987, he tingut moltes experiències amb molts amics catalans: Lluís Llach, Maria del Mar Bonet, Marina Rossell, Artur Blasco, Amadeu Rosell…  i el públic m’ha tractat molt bé. Tots això és el que ha servit per gestar aquest projecte. Jo sóc un compositor de melodies i n'he descobert algunes que em semblen precioses i universals. Em sembla que val la pena que el meu públic també les descobreixi. Serà un disc amb molta força”, explica el músic, que no dubta en afirmar de manera rotunda: “Per mi ha estat molt emocionant tot el que he descobert. Crec que aquest és un dels projectes més importants de la meva vida. És un projecte històric que traspassa l’aspecte musical”.

Sentir parlar el trikitilari fa venir ganes d’escoltar el disc: “és un projecte molt especial perquè tinc molta relació amb la cultura catalana i volia fer una aportació des del meu pint de vista. Hi haurà moltes sorpreses. El repertori es basa en temes tradicionals però hi ha una part de creació, que és la meva mirada lliure. No puc dir quants col·laboradors hi ha hagut perquè són centenars, alguns són músics professionals i altres amateurs. És el meu projecte més emocionant”.

El disc, del que encara Junkera no ha revelat el nom, està previst que surti al mercat la tardor d’aquest any. Però aquest no és l’únic treball que ha connectat el músic basc amb Catalunya ja que d’aquí a pocs dies sortirà a la venda un disc d’arpa catalana de Josep-Maria Ribelles produït pel trikitilari.

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat