Actualitzat el 05/07/2017

Set sols i set llunes a Tavernes de la Valldigna

Apa protagonitza l'obertura del 25è festival de músiques mediterrànies i lusòfones

Tavernes de la Valldigna, a la Safor, tornarà a ser aquest estiu una de les seus del festival itinerant Sete Sois Sete Luas. Tot i que el gruix de la programació es desenvoluparà del 9 al 14 d'agost, aquest 12 de juliol hi haurà un preàmbul amb el grup del cantaor Josep Aparicio 'Apa', que presentarà les seves Flamencianes. 
Josep Aparicio 'Apa' i el seu grup

El dimecres 12 de juliol al Clot de la Font (20.30 h) Apa presentarà Flamencianes (Mesdemil, 2017), un disc que suposa la trobada entre el cant valencià, que ell ha treballat al llarg de la seva carrera, amb pals i formes pròpies del flamenc. A més, aquesta singular amalgama serveix per musicar lletres de poetes com Vicent Andrés Estellés, Carles Cano, Eduard Marco i Lleonard del Rio, així com per revisar clàssics d'Ovidi Montllor i Paco Muñoz. Acompanyen al cantaor en aquest projecte el guitarrista Ricardo Esteve, el multiinstrumentista Eduard Navarro, el percussionista Jesús Gimeno i el contrabaix de Lucho Aguilar.

Al cap d'unes setmanes, ja en ple mes d'agost, el festival Sete Sois Sete Luas arrencarà del tot. El dijous 10 d'agost, a l'Ermita de Sant Llorenç, es presentaran les Sis Veus per al Poeta i el seu homenatge a Vicent Andrés Estellés en forma de cançons. El divendres 11 d'agost al Parc del Llac de la platja de la Goleta es podrà escoltar el grup rossellonès Aywa amb la seva fusió de músiques tradicionals d'arreu. El dissabte 12 d'agost, al mateix escenari, serà el torn de l'històric quartet sicilià Agricantus.

També a l'escenari del Parc del Llac, el diumenge 13 d'agost actuarà el quintet de Cap Verd Brava 7Luas Band, una producció original del festival amb músics que pouen en la tradició de la morna, la genuïna forma de cançó marinera que va créixer a l'arxipèlag atlàntic a partir d'influències diverses. Finalment, el dilluns 14 d'agost el festival es tancarà amb el gran virtuós portuguès de la flauta de canya Rão Kyao. A més dels concerts, del 9 a l'11 d'agost hi haurà un taller de cuina d'Eslovènia amb el jove cuiner Filip Matjaž, provinent de la península d'Ístria.


FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat