Actualitzat el 05/07/2017

Arrels elèctriques i planters d'olivera

La Fira Mediterrània presenta 37 nous espectacles de la seva vintena edició

Des d'aquest 4 de juliol ja estan a la venda tots els espectacles de pagament de la XX Fira Mediterrània de Manresa. La Fira també ha presentat 37 nous espectacles respecte als que es van avançar el 12 de juny, i que completen la pràctica totalitat de la programació artística d'enguany.
Raúl Rodríguez és una de les noves incorporacions a la Fira Mediterrània

En commemoració del seu vintè aniversari, la Fira Mediterrània ha engegat una promoció curiosa: els primers compradors d'entrades rebran com a obsequi un planter d'olivera, en "senyal de la mediterraneïtat del projecte i com a missatge de futur". Les persones que comprin les entrades per internet o que ja l'hagin comprat durant les setmanes prèvies a la promoció podran recollir el planter passant per les taquilles del teatre Kursaal i presentant les entrades ja comprades.

Pel que fa a la música, s'han incorporat al programa artistes que dibuixen un periple al voltant de la Mediterrània. Així, actuaran a Manresa el duet de la Puglia format per la cantant Rachele Andrioli i l'acordionista Rocco Nigro; el projecte del dolçainer Miquel Gironés Xiromita Trad Project, amb la participació de cantants com Miquel Gil i Rafa Arnal; la banda de rock àrab Temenik Electric i el col·lectiu marroquí d'etnoelectrònica N3rdistan.

L'andalús Raúl Rodríguez estrenarà a Catalunya el seu nou projecte, La Raíz ElétricaCriatures presentaran el seu àlbum Taumàtrop com a guanyadors del IX Concurs Sons; Muchacho y los Sobrinos tancaran la Fira amb la seva rumba catalana de genuïna arrel barcelonina; la companyia Corrandes són Corrandes de cançó amb text improvisat presentarà Lligadetes en un fil; el Dijazzònic Quartet de Marc del Pino i Josep Vilarrubla animarà la nit de ball folk; Jaume Arnella i Ferran Martínez presentaran unes quantes cançons aspres i de mala petja; Carles Belda i Jordi Rubio hi duran el seu espectacle d'acordió i dansa; Hora de Joglar plantaran el seu swing particular a la sala Stroika; el multiinstrumentista guineà Mu' Mbana presentarà un espectacle íntim de música i poesia, i el gran músic i folklorista basc Juan Mari Beltran oferirà un passeig pels sons tradicionals del seu país.

A més, en el marc de la presència destacada de la cultura occitana, hi passaran els Polifònic System de Manu Theron i el conjunt d'aires balcànics Bal O'Gadjo. Des de Galícia vindrà el grup de folk Os d'Abaixo, i des de Portugal, les cantadores de Maria Monda, que fan coses tan boniques com aquesta:
Navega per les etiquetes

ManresaFira MediterràniaFolk

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat