Actualitzat el 12/07/2017

Homenatge polifònic

El grup Driana presenta 'Projecte (R)obert' al CAT aquest 13 de juliol

Aquest dijous 13 de juliol el grup Driana presentarà al CAT el disc col·lectiu Projecte (R)obert (autoeditat, 2017), un recull de cançons arranjades a partir del material triat de l'Obra del Cançoner Popular de Catalunya per Robert Pellicer. La cita és a les 19 h i l'entrada és gratuïta. 
El grup polifònic Driana Foto: Arxiu del grup

En aquest concert Driana oferirà les cançons amb què ha participat al CD Projecte (R)obert, que va ser presentat el passat 22 d’abril en el marc de la IV Robertíada, la trobada de cantadors a l’Ermita de Santa Caterina (el Baix Empordà), que se celebra en record del cantador Robert Pellicer.

Driana és un grup vocal mixt de cant polifònic format el març de 2015 amb el propòsit de treballar un repertori referenciat a l’Empordà, extret de l’Obra del Cançoner Popular de Catalunya. L’objectiu d’aquest treball ha estat transformar les cançons escollides –totes interpretades monòdicament en la recerca original– en versions polifòniques, seguint procediments habituals i tradicionals a tota l’àrea pirinencomediterrània. El resultat és un programa de concert que dona mostra d’una part del corpus total del Projecte (R)obert i de les noves possibilitats expressives que el cançoner tradicional ofereix. Driana està format per Amadeu Andrés, Eva Queralt, Muntsa Fernàndez, Núria Puertas i Ramon Manent.

Robert Pellicer i Viader (Bellcaire d’Empordà, 1974-2010) és el cantador que va fer una tria de 32 cançons de l’Obra del Cançoner a l’Empordà, i les va deixar enregistrades al seu ordinador, a una o a dues veus. El Projecte (R)obert va posar en circulació la totalitat d’aquest recull i va oferir la possibilitat de participar-hi a tots els grups i cantadors que hi estiguessin interessats, i que finalment han estat els grups De Calaix, La Mata de Jonc, alumnes de primària de l’escola El Rajaret de Bellcaire d’Empordà i cantadors amics com Mireia Gibert, Anna Solés i Mar Labrador, Pitu Llos i Mercè Puertas, Pilar Motas i Mariona Blanco, Prisca i Malba Vila, i Anna Agudo i David Torres.

Navega per les etiquetes

DrianaTradicionàriusRobert Pellicer

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat