Josep Arroyo | Actualitzat el 14/07/2017

Botifarra al Raspai

El cantant i la seva rondalla hi actuen aquest 16 de juliol

El cantant xativí Pep Gimeno 'Botifarra', acompanyat per la seua rondalla, actuarà el pròxim diumenge 16 de juliol al Raspai, pedania murciana de parla valenciana.
Pep Gimeno 'Botifarra' Foto: Xavier Mercadé

El concert (amb entrada gratuïta) serà a les 20 h, a la plaça Ricardo Yáñez, i ha estat organitzat per l’ajuntament de Iecla i la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana (concretament per la Direcció General de Política Lingüística i Gestió del Multilingüisme).

El Raspai forma part de la subcomarca del Carxe, administrativament murciana, i on es parla valencià des de l’any 1878, quan veïns de Petrer, el Pinós i Novelda van repoblar uns territoris que havien quedat deserts el segle XVII arran de l’expulsió dels moriscos. Concretament, aquestes pedanies valencianoparlants són el Raspai (que pertany a Iecla), l'Alberquilla, la Canyada del Trigo, la Raixa, la Sarsa i la Torre del Rico (en terme de Jumella) i finalment la Canyada de l'Alenya, el Collado dels Gabriels, l'Ombria de la Sarsa, Balonga, i el Cantó (al municipi de Favanella). Totes juntes sumen poc més de 500 habitants.

Després d'aquest concert, Botifarra actuarà els propers dies a Barx (23 de juliol), Sant Carles de la Ràpita (25 de juliol), Castelló de la Plana (27 de juliol), Callosa d'en Sarrià (28 de juliol), Vilafamés (29 de juliol) i Enguera (30 de juliol).


Navega per les etiquetes

RaspaiBotifarra

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat