Actualitzat el 20/07/2017

Música i dansa a les coves de Montserrat

La XII edició del festival Gong, els dies 22 i 23 de juliol a Collbató

El festival Gong, que celebrarà la XII edició el proper cap de setmana, oferirà a les coves de Montserrat un espectacle de dansa sufí i un concert amb 17 instruments desconeguts de tot el món, entre altres activitats. 
Dervixos Al Andalus Foto: Arxiu del festival

La sala coneguda com La Catedral, a l'interior de les coves de salnitre de Collbató, té una sonoritat especial. Enguany acollirà dos concerts del festival Gong. El primer serà el del multiinstrumentista d'origen xilè Nello Chiuminatto (22 de juliol, 21 h), que tocarà 17 instruments desconeguts provinents dels cinc continents. L'endemà, 23 de juliol, els dervixos giròvags de la companyia Al-Andalus ballaran acompanyats del músic afganès Ustad Daud Khan Sadozai, que interpretarà peces dels repertoris clàssics de Pèrsia, l'Afganistan i l'Índia.

Després de cadascuna d'aquestes actuacions, la terrassa del Gong acollirà dos concerts més, els del cantautor català Ferran Savall (22 de juliol, 23 h) i de la cantant de mantres Carme Nalini (23 de juliol, 23 h). També a la terrassa hi haurà dues xerrades, una sobre la solidaritat amb el poble sirià de la mà de l'economista Arcadi Oliveres (22 de juliol, 19.30 h) i l'altra sobre la dansa sufí amb Wadud Sabaté (23 de juliol, 19.30 h).

Com a novetat, enguany la programació del Gong es completa amb dues jornades de tallers i concerts centrats en musicoteràpia en què es treballaran el cant harmònic, la numerologia del so, els mantres, etc.


Carme Nalini Foto: Arxiu del festival

Navega per les etiquetes

CollbatócovesGongdervixos

FEU EL VOSTRE COMENTARI

Per comentar les notícies cal que estiguis registrat. Si ja hi ets, introdueix a continuació el correu electrònic i la clau. En cas contrari, fes clic al botó «Registra't» per donar-te d'alta.
Amb el suport de:
IMUSIC.CAT és el projecte de webs musicals del Grup Enderrock.
GRUP ENDERROCK EDICIONS S.L.
C/ Muntaner, 477, bxs. 2a · 08021 Barcelona · Tel. (+34) 93 237 08 05 · web@enderrock.cat